בעקבות פניות שהתקבלו ברבנות הראשית לישראל לאחר תחקיר שפורסם על התעללות בבעלי חיים במשחטת דבאח בכפר הערבי דיר אל אסד בגליל, הורה הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו לגורמי המקצוע ברבנות הראשית לישראל לבחון את סרט ההקלטה ואת התנהלות הגורמים השונים במשחטה.

בתחקיר נראים הפועלים הערבים כשהם מכים ומתעללים בלא שום סיבה בכבשים ובעגלים המובלים לשחיטה. בתחקיר של עמותה לצער בעלי חיים, נראים הפועלים כשהם מחשמלים את הבהמות, דוחסים אותם וסוגרים עליהם שערים מתכתיים, גם כשלבעלי החיים אין מקום להתקדם בתוך המכלאה.

צפו בכתבת ערוץ 2 על ההתעללות במשחטה

[[[https://www.youtube.com/watch?v=dDjxd5Tfong]]]

מהרבנות הראשית לישראל מסרו כי הרב לאו ביקש להדגיש, "השחיטה היהודית הינה שחיטה הומנית, המקפידה למנוע ככל הניתן את צער בעלי החיים, בהתאם לציווי האלוקי שמחייב למנוע 'צער בעלי חיים'. אין כל הצדקה להתעללות שהופעלה כלפי בעלי החיים במשחטה ויש למנוע התנהלויות מעין אלו בעתיד״.

יש לציין כי בעבר בעקבות תחקיר שנעשה במשחטת 'אדום אדום', דנה מועצת הרבנות הראשית בראשות הרב יונה מצגר אך לא הסירה את הכשרות מהמשחטה. "אנו סבורים כי ההתנהגות רעת-הלב כפי שהוצגה בפנינו,יש בה כדי להוציא שם רע לשחיטה היהודית ואנו קוראים לכל הגורמים האמונים על האכיפה לעשות כל שביכולתם כדי למגר תופעות כגון אלו האסורות אף על פי החוק", אמר אז הרב הראשי מצגר, אך הוסיף "צער בעלי-חיים אסור מדאורייתא ולו היתה בידי הרבנות הראשית סמכות חוקית, הייתי מסיר את הכשרות".