ארץ ישראל יפה

משרד החינוך ביטל את כל הטיולים ומחנות הקיץ

בהתאם להערכת מצב בטיחותית ובשל עומס חום כבד, משרד החינוך הודיע על ביטול טיולים ופינוי מחנות קיץ ביערות עד מוצאי שבת הקרובה

משרד החינוך ביטל את כל הטיולים ומחנות הקיץ
צילום: חניכים במחנה קיץ. למצולמים אין קשר לכתבה (אילוסטרציה נתי שוחט/פלאש90)

בעקבות תנאי מזג אוויר קיצוניים הצפויים בימים הקרובים ואינדקס שריפות גבוה במיוחד, משרד החינוך הודיע על עצירת כלל הפעילויות החינוכיות בשטח הפתוח, כולל טיולים ומחנות קיץ.

בהערכת מצב שקיים המשרד בשיתוף כלל גורמי הביטחון והבטיחות, הוחלט כי החל מיום שני (12 באוגוסט) ועד מוצאי שבת (16 באוגוסט), יבוטלו טיולים המתוכננים לשטחים פתוחים בהתאם להנחיות חדר מצב טיולים.

שריפה כביש 6
שריפה כביש 6| צילום: ארכיון (צילום: דוברות כבאות והצלה)

כמו כן, הוחלט לפנות את כלל מחנות הקיץ הפועלים ביערות, וזאת עקב חשש לשריפות הנובע מהחום הקיצוני והיובש. הפינוי יושלם עד יום שני בשעה 12:00 בצהריים.

מרכזי שדה של קק"ל בציפורי, יתיר, חניון אשבל וחוות הצופים, יאושרו לפעילות, אך תוך מגבלות של מזג האוויר. באשר לפעילות תנועות נוער בשטחי יער לקראת שבת, יש לקבל אישור מיוחד ביום רביעי הקרוב (14 באוגוסט).

המשרד מדגיש כי עקב עומס חום קיצוני, יש להימנע משהייה בשטחים פתוחים, גם באזורים עירוניים, אלא אם מדובר בחללים ממוזגים כמו מוזיאונים או מרכזי מבקרים.

לשאלות או בקשות ניתן לפנות לחדר מצב טיולים במספר: 02-222211. משרד החינוך ימשיך לעדכן את הציבור ככל שיידרש.

תגובות

2
2
ש.מ.א
11.08.25

טפשות, היו צריכים לבטל מראש, התווכחו אתמול שלא צריך לבטל, לוקחיםסיכונים מיותרים, עכשיו צריכים להחזיר אותם

1
ישראל ישראלי
12.08.25

איזה עד שני ב12 אני הורה של ילד שהיה במחנה של בני עקיבא והשאירו אותך עד 16:00 בשני למרות החום וילדים שהתעלפו לא היה גם מספיק מים לכל המחנה ולפי מה שבני סיפר לי גם סגרו את הברזים המקלחות ואיפה שמילאו מים פשוט בושה היו צריכים לבטל מראש