נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח עם כתבים, וחשף כי קיים עוד שיחת טלפון עם ראש הממשלה נתניהו. במהלכה השניים שוחחו על איראן, עזה ונושאים נוספים. כאשר הנשיא רמז בדבריו כי ישראל צריכה לקבל החלטה כיצד לנהוג בעזה.

במהלך השיחה עם העיתונאים, רמז טראמפ כי ישראל צריכה לגבש החלטה ברורה באשר לעזה: "ישראל תצטרך לקבל החלטה", אמר. "אני יודע מה אני הייתי עושה – אבל לא בטוח שאני צריך להגיד את זה עכשיו". ייתכן כי טראמפ רומז, כפי שעשה בעבר, כי על ישראל לנקוט בגישה מהירה ואגרסיבית יותר ברצועה.

בדומה לכאשר חילק דד-ליינים לחמאס ואיים ב"פתיחת שערי הגהינום" במידה והחטופים לא ישוחררו מיד.

טראמפ גם התייחס למצבה ההומניטרי הקשה של רצועת עזה, אך הפנה את האצבע כלפי חמאס: "עזה היא בעיה בין-לאומית. זו לא בעיה אמריקנית. אנשים שם לא אוכלים כמו שצריך – אבל בלי ארצות הברית הם היו מתים מרעב. הם (חמאס) גונבים את המזון".

בנוגע לאיום האיראני, הבהיר טראמפ כי הנושא עלה בשיחה עם נתניהו, והציג עמדה נחרצת נגד המשך העשרת האורניום מצד טהראן: "דיברתי איתו על איראן. האיראנים היו נבזיים מאוד בהתבטאויות שלהם. הם חטפו מכה. אי אפשר לתת להם נשק גרעיני", אמר טראמפ, והוסיף: "הם עדיין מדברים על העשרת אורניום. מי בכלל מדבר ככה? זה כל כך טיפשי. לא נאפשר את זה".

הדברים מגיעים על רקע הלחצים הבינלאומיים המופעלים על ישראל לקדם פתרונות שונים בעזה בקשר להפעלת הכוח, אך יכול להיות כי גישתו של טראמפ איננה דומה לגישת שאר העולם שלוחץ על ישראל לעצור. אלא לחץ על ישראל להאיץ.