הרבנות הראשית לישראל

הרב הראשי על טבח הדרוזים בסוריה: "אסור לנו לשתוק"

הרב הראשי קלמן בר מתייחס הבוקר במכתב מיוחד לאירועי הימים האחרונים וקורא: לא עת לחשות. אנו מצווים להרים קול זעקה לטובת אחינו הדרוזים"

הרב קלמן בר שליט"א
הרב קלמן בר שליט"א | צילום: יעקב נחומי, פלאש 90

במכתב שמפרסם הבוקר הרב הראשי קלמן בר על רקע האירועים בימים האחרונים, הוא מתייחס לטבח בבני העדה הדרוזית וקורא לישראל ולמדינות העולם לא לעמוד מנגד. לדבריו "אנחנו מצווים להרים קול זעקה"

הרב הראשי לישראל הרב קלמן בר מפרסם הבוקר מכתב מיוחד ובו התייחסות לטבח המחריד בבני העדה הדרוזית בסוריה והחובה המוסרית של ישראל והעולם בשעה זו.

נגד הרב יוסף: הרב הראשי אוסר על קיום חתונות

"מראות המזעזעות כל נפש נראות בימים אלו מעל מסכי כלי התקשורת. עינינו חוזות במסע רצח אכזרי כנגד העם הדרוזי ובפגיעות קשות בצלם האדם. אלו מעשים שאסור לנו ולכל מנהיגי הדת בעולם לעמוד מנגד ולהבליג. חזינו כיצד חיות טרף מתנפלים בחמת זעם כנגד אזרחים חפים מפשע כשהם אינם מבחינים בין איש לאשה בין זקן לטף. אנו נזכרים בימים האפלים של ההיסטוריה עת עמים צמאי דם ביצעו פעולות דומות ואז העולם שתק ודמם!!!", פותח הרב את מכתבו.

בהמשך הוא מציין: "הציווי האלוקי "לא תעמוד על דם רעך" מחייב אותנו להקים קול זעקה ולעורר את כל העולם כולו כנגד הפגיעה הקשה והטיהור האתני שמתחולל ברגעים אלו כנגד בני העדה הדרוזית שבהר הדרוזים בסוריה. עלינו גם לזכור כי חלק מבני העדה וקרובי משפחתם חיים עמנו וקשורים עמנו בברית דמים למען קיומה של מדינת ישראל"

אופס: סמוטריץ' תמך בדרוזים וצייץ את הדגל הלא נכון

לסיום כותב הרב: "אדישות בשעה הרת גורל זו היא אסון. אני פונה בקריאה מלב דואב לכל מי שיש לאל ידו למנוע את המשך ההרג וההרס, וכן למנהיגי העולם החופשי להצטרף לקריאה זו ולעצור מידית את הפעולות הנפשעות"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
רב טיפש לקק של ממשלת האסון
17.07.25

איפה החוכמה היהודית איפה החתירה לפתרון עם ממשלת ג'וליאני. פעם ראשונה שסוריה רוצה שתפ וחתירה ליחסים. ולמה לשחרור החיילים שלנו החטופים שנתיים מופקרים מתחת לאדמה הרב הגאון לא דואג??