הודעתו של יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, כי הוא מעוניין בתיק החינוך, הוציאו את השמאל הקיצוני מהכלים.

יו"ר מרצ לשעבר ושר החינוך בממשלת ברק, יוסי שריד אמר לג'רוזלם פוסט: "אני נגעל רק מלחשוב על זה שהסמן הלאומני הקיצוני ביותר בממשלה יהיה מופקד על חינוך ילדינו ונכדינו, המחשבה הזו היא זוועתית לחלוטין".

כתב העיתון גיל הופמן מצטט את שריד האומר: "השאלה היחידה היא רק כמה נזק בנט יעשה אני מקווה שכמה שפחות" וששריד הביע חשש שבנט יבנה ישיבה וסמינר על הר הבית ובנוסף יעביר כמות כסף 'לא פרופורציונלית' לבתי הספר בהתנחלויות ובזרם הממלכתי דתי.

לחשש של שריד על כך שמערכת החינוך החילונית נמצאת בסכנה, מצטרף שר חינוך נוסף מטעם מרצ, אמנון רובינשטיין שכיהן בממשלת רבין ואמר: "בתי הספר החילונים חייבים להיות מוגנים מהפעילות המיסיונרית שבנט נוטה לתמוך בה".

הדברים מצטרפים לדבריה של יו"ר מרצ הנוכחית, זהבה גלאון שפורסמו בסרוגים לפיהם "אסור לתת את המושכות שלה למנהיג הלאומנות המשיחית, שמעולם לא התבייש להתסיס ולהסית"

גלאון מאשימה כי משרד החינוך משקיע יותר מדי בארגונים שעוסקים בלימוד ערכים יהודיים במקום באלה שמקנים ערכים דמוקרטיים. ומוסיפה לתקוף: "בנט כשר החינוך הבא של ישראל אלה חדשות רעות מאוד עבור כל מי שעתיד המדינה ודמותה יקרים לו. החדשות הטובות הן שאנחנו כאן כדי להוציא לו את הנשמה. אני מתכוונת לעקוב אחרי כל שקל שייצא מתקציב משרד החינוך, לבדוק בדיוק עם אילו עמותות הוא מתקשר ולאילו סיורים הוא לוקח את הילדים שלנו."

מהבית היהודי נמסר בתגובה לדברים:"סייג לחכמה שתיקה".