דובר צה"ל מעדכן כי מפקד טנק בגדוד 52, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפצע באורח קשה מוקדם יותר היום (ה') בקרב בצפון רצועת עזה.

הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחתו עודכנה.

מוקדם יותר היום, נפצע לוחם צה"ל באורח קל בפיצוץ רימון במהלך פעילות מבצעית בדרום רצועת עזה. הלוחם פונה לבית החולים לקבלת טיפול רפואי והודעה נמסרה למשפחתו.

בתוך כך, כשבועיים אחרי ההכרזה של ישראל ליציאת מבצע 'מרכבות גדעון' לכיבוש רצועת עזה, מטרת העל של המהלך נחשפת ומדובר במהלך דרמטי.

על פי הדיווח של ניצן שפירא בחדשות 12, המטרה של צה"ל היא להגיע לשליטה מבצעית של כ-75% משטחי הרצועה. בכיר במערכת הביטחון הסביר כי "המטרה היא להפוך את עזה לקטנה ולהוציא את חמאס מאזור הנוחות שלו".

הבכיר הבטחוני הסביר כי הפיכת עזה לקטנה תגרום לניתוק של ארגון הטרור הרצחני חמאס מהאוכלוסייה האזרחית. לדבריו: "ניצור נקודות בידוק ושליטה לסינון מחבלי חמאס", כשהמטרה הסופית היא שרק רבע מהרצועה לא תהיה בשליטה ישראלית.