כשבועיים אחרי ההכרזה של ישראל ליציאת מבצע 'מרכבות גדעון' לכיבוש רצועת עזה, מטרת העל של המהלך נחשפת ומדובר במהלך דרמטי. על פי הדיווח של ניצן שפירא בחדשות 12, המטרה של צה"ל היא להגיע לשליטה מבצעית של כ-75% משטחי הרצועה.
בכיר במערכת הביטחון הסביר כי "המטרה היא להפוך את עזה לקטנה ולהוציא את חמאס מאזור הנוחות שלו".

צהל בעזה| צילום: (צילום: דובר צה"ל)
הבכיר הבטחוני הסביר כי הפיכת עזה לקטנה תגרום לניתוק של ארגון הטרור הרצחני חמאס מהאוכלוסייה האזרחית. לדבריו: "ניצור נקודות בידוק ושליטה לסינון מחבלי חמאס", כשהמטרה הסופית היא שרק רבע מהרצועה לא תהיה בשליטה ישראלית.





תגובות
בתשובה לדברי הבכיר בעיניו #מבצע מירכבות גדעון " אזרחי ישראל מאמינים בצה"ל ♥️ וברמטכ ל איל זמיר ובהישגים המרשימים של צה"ל הבעיה היחידה של בטחון מדינת ישראל זה.. הסכמי הכניעה והחולשה של של גדול הכושלים , נתניהו וממשלתו. ✡️????
עכשיו זה הזמן להציע עיסקאות. מחבל שיביא חטוף חי, יצא מעזה חי, ויעבור לחו"ל עם סכום סימלי/ אין ברירה אחרת חוץ מ.... שבוע פתוח להחזיר חטופים. כי עזה גמורה, וגם שיקום יקח מעל 20 שנה. אז זה הזמן לצאת עם החטופים חיים. ולצאת מעזה
יש כאן טעות רצינית.לא צריך "להקטין את עזה" ו"להוציא את חמאס מאיזור הנוחות שלו",אלא חייבים למחוק את עזה והחמאס ביחד אחת ולתמיד!!!