מנצ’סטר יונייטד כבר מזמן אינם השדים האדומים שהתרגלנו לראות לאורך השנים עם המאמן האגדי אלכס פרגוסון. המועדון נמצא העונה בשפל חסר תקדים ועומד במקום ה-16 בטבלת הפריימרליג, עם 18 הפסדים ו-10 ניצחונות בלבד.
בתחילת העונה הנוכחית פתחו הבעלים האמריקאים והבריטים את הכיס בנדיבות והוציאו כמעט 220 מיליון אירו על שחקני רכש כדוגמת דה ליכט, יורו, אוגארטה ועוד שמות נוצצים. אולם, נראה כי חוסר היציבות מהעונה שעברה חזרה ובגדול והכניע את הקבוצה עד לרצפה. התוצאה – האדומים בנסיגה משמעותית מצמרת הליגה ונראה שלעונה הבאה זה לא הולך להספיק שוב.
אלא אם כן, יגיע בוסט משמעותי שירים מנטאלית את השחקנים מהקרשים. זכייה בתואר הליגה האירופית מחר, ועלייה אוטומטית לליגת האלופות היא כנראה הפיתרון היחיד המצוי כרגע עבור השדים האדומים. לאחר עונה מבישה עם כדורגל אפור וחוסר סדר מקצועי משווע במועדון, יש אור בקצה המנהרה.
המאמן הפורטוגלי המבטיח – רובן אמורים הגיע בתחילת נובמבר ליונייטד לאחר עונה מדהימה עם ספורטינג ליסבון, בה זכה באליפות עם מספר לא נתפס של 29 ניצחונות מתוך 34 משחקי עונה סך הכל. עם הגעתו הייתה הרגשה שהנה הגואל הגיע סוף סוף ליונייטד. אולם, תחתיו הנפילה כבר הפכה להתרסקות. הפסד צורם אחר הפסד צורם, ציפיות שנסקו מעלה מעלה התנפצו לרסיסים ומנצ’סטר איבדה את הדרך לגמרי.
עם זאת, אור אחד עדיין נותר לקבוצה להציל משהו מהעונה הנוראית הנוכחית, ודווקא נראה שאת ההזדמנות הזאת שנקראת הליגה האירופית, ניצלה ועמדה יציבה ממשחק למשחק, בואכה הגמר. ביום רביעי, מחר – העונה של יונייטד כולה תעמוד למבחן המציאות בו נדע אם תתעלה או תתנפץ.
קצת מידע על הקבוצה מהעונה הנוכחית
הקבוצה נמצאת בליגה האנגלית עם מאזן שערים שלילי של 54 ספיגות לעומת 42 כיבושים. נתון שמראה שישנה בעיה עמוקה לא רק בצד ההתקפי אלא גם ההגנתי. להבדיל, אי אפשר באמת להשוות בין הליגה האנגלית החזקה לליגה האירופית, שבדרך–כלל משמשת לקבוצות מדרג שני ושלישי. מה שמעיד על כך שהחוסרים בסגל יונייטד אינם קריטיים.
מנגד תעמוד טוטנהאם, שגורלה העונה לא שפר עליה מזה של יונייטד. בטבלת הפריימרליג ממוקמת במקום ה-17, הנמוך רק נקודה מתחת ליריבה האדומה. מוזר, שתי קבוצות אנגליות בסדר גודל יוצא דופן עם גורל כמעט זהה העונה נפגשות, שתיהן בעונת שפל חסרת תקדים שתינסנה להציל משהו מעונה עגומה.
יהיה מרתק לראות איזה מאמן יעמוד על הגריל התקשורתי לאחר המשחק ואם יפוטר בשל ההפסד (בטח בהתחשב בכך ששמו של פוסטקוגלו כבר חודשים עולה בכותרות). מאידך, הקרב לא פוסח גם על מנהיגי הקבוצות שיובילו את קבוציתיהם – ברונו פרננדש ורסמוס הוילונד מהצד האדום, ורישרליסון וסון יונג מין (שצפוי ככל הנראה לפתוח לאחר פציעה) מהצד הלונדוני של טוטנהאם.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים