פרשת דה תימן: סנגוריו של רס"ן א' מטעם הסנגוריה הצבאית, אל"מ מיל. אבי עמירם וסרן ליאור פורת פנו היום (רביעי) בדרישה להדיח משירות במצ"ח את ראש צוות החקירה בפרשה, ג',  וכן לפתוח בחקירה נגדו בחשד לביצוע עבירות של שיבוש מהלכי משפט והפרת צו איסור פרסום.

הבקשה מגיעה על רקע הראיון שהעניק לתכנית זמן אמת של כאן 11 בשבוע שעבר ובו התייחס לחקירה, לחומרי ראיות בתיק, וכן לסרטון החיפוש, תוך תיאור מסקנותיו לגבי החשדות שנחקרו וכתב האישום שהוגש בתיק,  זאת בעוד שג' הוא עד תביעה מרכזי בתיק, שעדיין לא מסר את עדותו בבית הדין הצבאי.

הראיון, שנעשה בגלוי, גם רמס ברגל גסה את החלטת בית הדין הצבאי לאסור את פרסום זהות החוקרים בתיק, החלטה שניתנה לבקשת הפרקליטות הצבאית. צו זה עודנו בתוקף.בפנייתם ליחק"פ (יחידת חקירות פנים של צה״ל העוסקת בחקירות פליליות כנגד חיילי המשטרה הצבאית) ולפצ"רית, מדגישים הסנגורים כי התנהלותו זו של הממונה על החקירה נגד הלוחמים מכוח 100 היא בגדר "משפט שדה" תקשורתי עוד טרם שנאמרה מילה אחת בהליכים המשפטיים, תוך פגיעה אנושה במראית פני הצדק, מהלך שנועד להטות את דעת הקהל מכישלון החקירה והנזקים שגרמה למדינת ישראל בעולם.

לטענת הסנגורים הדברים מגבשים חשד לעבירה של שיבוש מהלכי משפט מצד  החוקר ג'.  בנוסף לכך, לדברי הסנגורים בפנייה ליחק"פ ולפצ"רית, בראיון התעלם החוקר ג' מעובדות מהותיות, ואף כרך את מרשם – רס"ן א' – לארוע הפריצה למחנה שדה תימן על אף שאין לו כל קשר לכך.