בשנים האחרונות המילים "טבעי", "בריא" ו"ללא תוספות" הפכו לכלי שיווקי רב-עוצמה. אריזות ירוקות, שמות מעוררי שלווה, ותיאורים כמו "100% רכיבים טבעיים" יוצרים אשליה של מוצר בריא ונקי. אבל מאחורי המילים היפות מסתתרים לא פעם כמויות מבהילות של סוכר, ממתיקים ושמנים מעובדים. אנחנו חושבים שאנחנו עושים בחירה נבונה, אך חברות המזון מצפות בדיוק לזה. לפניכם רשימה של 7 מזונות בסיסיים מלאי סוכר.

1. יוגורט בטעמים

גם יוגורטים ש"עשירים בחלבון" או משווקים כבריאים – לעיתים מכילים 5–6 כפיות סוכר בגביע אחד.

2. דגני בוקר "בריאותיים"

מותגים עם תוויות כמו "דגנים מלאים" או "עם ויטמינים" עלולים להכיל 20% סוכר או יותר, בעיקר בגרסאות עם דבש, שוקולד או פירות יבשים.

(צילום: שאטרסטוק/ Elena Veselova)

3. רוטב עגבניות (קטשופ, פסטה, פיצה)

רוטב עגבניות תעשייתי עשוי להכיל עד 1 כפית סוכר לכל 2 כפות רוטב, במיוחד ברטבים מוכנים לפסטה וקטשופ.

4. משקאות אנרגיה וספורט

גם אם אינם מוגדרים כמשקאות קלים, הם לעיתים מכילים כמות סוכר כמו בקולה – במיוחד גרסאות ממותגות כ"מעוררות" או "מחזקות".

5. חטיפי גרנולה וחטיפי אנרגיה

נחשבים לבריאים, אבל חלקם כוללים שילוב של דבש, סירופ תירס, סוכר חום ושוקולד – וביחד זה מגיע לכ־3–5 כפיות סוכר בחטיף.

צילום שטרסטוק / Elena Shashkina

6. חלב סויה / שקדים בטעמים

גרסאות בטעמים כמו וניל או שוקו כוללות לעיתים 8–12 גרם סוכר לכוס אחת – פי כמה מהגרסה הטבעית.

7. פירות יבשים מסחריים

אף שפירות מכילים סוכר טבעי, גרסאות מסחריות רבות כוללות תוספת סוכר או ציפוי סירופי. לדוגמה: חמוציות מסחריות כוללות כמעט 50% סוכר מוסף!