השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב, הממונה על אירועי יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל, הודיעה היום (שני) כי בחרה בכדורסלן דני אבדיה להדליק משואה בטקס המרכזי בהר הרצל, כחלק מהמלצות הוועדה הציבורית המייעצת. הבחירה באבדיה משקפת את נושא הטקס השנה, "גשרים של תקווה", המדגיש את החיבור בין הצלחה אישית למחויבות לאומית.דני אבדיה, בן 24, כבש פסגות חסרות תקדים בעולם הכדורסל.

בשנת 2020 עשה היסטוריה כשנבחר במקום התשיעי בדראפט ה-NBA – הדירוג הגבוה ביותר לשחקן ישראלי אי פעם. כיום, כשחקן מוביל בקבוצת פורטלנד טרייל בלייזרס, אבדיה ממשיך להרשים עם הישגים יוצאי דופן בליגת הכדורסל הטובה בעולם, והפך לסמל של מצוינות ישראלית על הבמה הבינלאומית.מעבר להצלחתו הספורטיבית, אבדיה זוכה להערכה רבה על עמידתו הערכית.

השרה רגב הדגישה כי "דני הוא מנהיג יוצא דופן, על המגרש ומחוצה לו. ברגעי מבחן לאומיים, הוא הצהיר לעיני העולם: 'הלב שלי עם משפחות החיילים שנפלו ועם משפחות החטופים'. דבריו, שנאמרו בשיא הקריירה, הפכו לסמל של מחויבות וזהות עמוקה, המחברים בין הצלחה אישית לכאב הלאומי".

השרה הוסיפה כי אבדיה מהווה מופת לנוער הישראלי: "הוא מוכיח שאפשר לשאוף להגיע הכי רחוק, מבלי לאבד את השורשים, הערכים והאחריות הלאומית". בחירתו להדליק משואה מבטאת את ההכרה בתרומתו לחיזוק הגאווה הישראלית ואת היכולת לשמש גשר בין קהילות, דורות וזהויות. טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-77, שאושר על ידי ממשלת ישראל, יוקדש לאנשי חזון ומעש שפועלם ממחיש כי "רב המחבר על המפריד".

המשואות יודלקו על ידי אישים שתרמו לחוסנה של החברה הישראלית ולפיתוח תקווה בתחומי החיים השונים, ואבדיה מצטרף לרשימה זו כדמות מעוררת השראה. הבחירה בדני אבדיה זוכה לתהודה רבה, כמי שמייצג את השילוב בין כישרון, ערכים וגאווה לאומית, וממחיש כי הצלחה גלובלית יכולה להפוך למקור תקווה ואחדות בישראל

יו"ר איגוד הכדורסל, עמוס פרישמן, על הבחירה בדני אבדיה להדליק משואה: "איגוד הכדורסל מברך את דני אבדיה על היבחרו להשיא משואה בטקס יום העצמאות הקרוב. זהו כבוד גדול לספורט הישראלי ולכדורסל הישראלי בפרט. אבדיה מהווה דוגמא לכל ילד וילדה. הוא הוכיח שעם עבודה קשה, התמדה, נחישות וכוח רצון הכל אפשרי. דני מקפיד לייצג את ישראל בליגה הטובה בעולם, האישיות המיוחדת שלו מייצגת את ארץ ישראל היפה עם ערכים וזהות למקום בו אנו חיים".