מבזקים
סרוגים
בתוך האזור ה"בטוח"

תיעוד הפיגוע: 5 מחבלים אורבים ויורים RPG לג'יפים של צה"ל

הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה תיעוד מפיגוע הירי והנ"ט לעבר הכוח הצבאי בבית חאנון. כ-5 מחבלים פרשו מארב באין מפריע וירו מנשק קל ופצצות RPG לעבר הלוחמים

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ג ניסן התשפ"ה
תיעוד הפיגוע: 5 מחבלים אורבים ויורים RPG לג'יפים של צה"ל

הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה היום תיעוד של המארב שעשו לרכבי התצפיתניות באזור בית חאנון בשבת האחרונה בו נפצעו שלוש לוחמות באורח קשה. כוח הסיוע שהוקפץ לפנותן עלה על מטען ובו נהרג לוחם צה"ל הגשש רס"ב גאלב סלימאן אל נסאסרה ונפצעו עוד שניים.

בסרטון ניתן לראות את מחבלי חמאס פורשים מארב בתוך הסבך של השיחים בצידי הכביש. מדובר על כביש פנימי יחסית לאזורי הלחימה, בו נוסעים רכבים ישראלים "רכים" כלומר ללא מיגון מיוחד, בחופשיות.

חוליית המחבלים יורה לרכבים הישראלים
פרטים נוספים על התקרית הקשה בעזה
פרטים נוספים על התקרית הקשה בעזהצילום: פרטים נוספים על התקרית הקשה בעזה

בסרטון נראה כוח גדול יחסית של כ-5 מחבלים כשהם יורים בנשק קל לעבר הרכבים הישראלים ואז יורים פגז RPG לעבר הרכב. כאמור מהירי נפצעו הלוחמות באורח קשה.

החשש בישראל הוא כי כמו שהכוח הזה, שככל הנראה יצא ממנהרה שלא נחשפה, הוא גם יכול להגיע לאזור העוטף או לאזורים אחרים בהם נמצא צה"ל. ולכן עד שלא תנוקה כל רצועת עזה ממחבלים, עדיין קיים סיכון לפיגועים ירי ונ"ט לעבר כוחות צה"ל ולעבר ישובי העוטף.

בית חאנון חמאס ישראל במלחמה פיגוע