10 ימים אחרי סיום השלב הראשון של עסקת החטופים, בישראל עדיין לא חידשו את המלחמה מול חמאס בעזה. היום (שני) שאלנו את השר במשרד הביטחון וחבר הקבינט המדיני ביטחוני בצלאל סמוטריץ' למה מחכים, מדוע חמאס מקבל את ימי החסד הללו ולמה אין חזרה ללחימה.
"חמאס לא מקבל ימי חסד – יש החלטה של ראש הממשלה ושל חברי הממשלה לנסות למצות את הסיכוי להחזיר כמה שיותר חטופים לפני החזרה ללחימה, ואנחנו מסכימים ומבינים אותה" אמר סמוטריץ' במענה לשאלת סרוגים.

לדבריו, "אנחנו מבינים שהחזרה ללחימה תאתגר את השמירה על החטופים. אנחנו מאד רוצים לנסות להוציא כמה שיותר חטופים לפני שחוזרים ללחימה, ולכן אנחנו ממש מנסים למצות את המשא ומתן, לתת לוויטקוף (השליח האמריקני למזרח התיכון – א"ב) להפעיל את הלחץ. אם נצליח – נצליח. אם לא נצליח – לא נצליח".
כשנשאל אם יש דדליין לחידוש המלחמה, סמוטריץ' אמר כי "ברגע שהמשא ומתן ימוצה, תהיה חזרה ללחימה. מה שבטוח, גם בזמן הזה הצבא לא שוקד על שמריו. הרמטכ"ל החדש נכנס והוא מתכנן, מאמן, מכשיר, וצובר יכולות וחימושים כדי לבוא הכי חזק, הכי נחוש, והכי מוכן לעשות את זה עד הסוף ולנצח".





תגובות
חבל שסמוטריץ ממשיך בקונספציה.
כשסמרטוטי הימין בשלטון - לא יהיה סוף לחטיפות הימין וכנופייתו טובים רק בביזת הקופה הציבורית.
ממשלה שאחראית ל - 2000 חללים , 15000 פצועים , עשרות אלפי מפונים , צפון לא מיושב עם עשרות אלפי בתים הרוסים , דרום חרב לחלוטין , אף ישוב לא שוקם ואין מה לחלום על חזרה בעתיד הקרוב .... שסוחרת בדם החטופים .... שחסרת מנדט ציבורי , וחסרת מנדט מוסרי , צריכה לעוף הביתה . ואתה אמור להיות ראשון בין שווים ... אתה משאיר אחריך , מדבר וציה, איי חורבות, ואדמה חרוכה
מה , סמוטרץ נולדת פג, לכאורה