גונדי הוא מאכל עיקרי במטבח היהודי-פרסי, מוגש עם המרק שבו התבשל ובדרך כלל גם על גבי מצע של אורז לבן.

מצרכים:

למרק:

2 שוקי עוף

1 בצל גדול חתוך לרבעים

5 גזרים פרוסים לעיגולים גדולים

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

לקציצות:

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

2 כפות שמן קנולה (או לטחון מעט שומן יחד עם החזה)

2 בצלים קטנים מגוררים

2 ביצים

2/3 כוס קמח מחומוס קלוי טחון

לתיבול: מלח, פלפל שחור טחון, אבקת מרק עוף, הל טחון ומעט זעפרן טחון.

אופן הכנת המרק:

ממלאים את הסיר במים עד כשני שליש גובהו

מוסיפים שוקי עוף, רבעי בצל, פרוסות גזר וגבעולי סלרי ומביאים לרתיחה

מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומבשלים כשעה על להבה בנינונית-נמוכה

בזמן שהמרק מתבשל מכינים את תערובת הקציצות:

שמים בקערה חזה עוף טחון, 2 כפות שמן (או שומן עוף), בצלים מגוררים, ביצים וקמח חומוס.

מתבלים במלח, פלפל שחור והל טחון ומערבבים היטב.

מכניסים למקרר למשך כחצי שעה להתייצבות.

מבשלים יחד:

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים גדולים (יותר מכדורי פינג-פונג)

מוסיפים את כדורי הגונדי למרק (אחרי שהוא התבשל במשך כשעה), מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מוסיפים מעט-מעט זערפן טחון.

בתאבון, נושי ג'אן!