החורף כבר לגמרי כאן ומה יותר כיף מלשבת מכורבלים מול סרט טוב עם מרק בצל צרפתי, טעים ומושחת וטוסטון גבינה צהובה לצידו? אין!

אז מה צריך למתכון? 

  • 4/5 בצלים גדולים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח או קורנפלור
  • כוס יין לבן
  • אגוז מוסקט (לא חובה)
  • שמן זית
  • פלפל שחור ומלח
  • כל גבינה שתרצו להקרמה
  • בגט צרפתי

ואיך מכינים?

פורסים את הבצלים לחצאי עיגולים דקים ומעבירים אותם לסיר על האש ללא החמאה או שמן הזית, בשביל לגרום להם להתקרמל מהר יותר. שימו לב בשלב זה על האש להיות גבוהה.

שימו לב שלוקח לבצלים זמן רב להתקרמל, אל תאיצו בו הוא צריך את הזמן הזה. לאחר מכן כשתראו שהבצלים מתרככים, הוסיפו את החמאה ומעט שמן זית לסיר.

לאחר מכן נוסיף את הקורנפלור וכוס היין ונמשיך לערבב על אש נמוכה. מוסיפים מים עד לגובה הרצוי ומתבלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול על אש נמוכה לעוד שעה וחצי לפחות.

ברם תרצו את הגרסה המושחתת, ניתן להוסיף כעת שמנת מתוקה וכל סוג של גבינה נמתחת שתרצו, לתת לזה עוד זמן בישול קצר ובכל הרמה של הכף תקבלו גבינה נמתחת, שווה ומפנקת.

את הבגט מומלץ לפרוס לפרוסות ולהכניס לתנור על 180 מעלות, עם פרוסת גבינה צהובה ולהטביע בתוך קערת מרק.

בהצלחה ובתאבון!