גונדי הוא מאכל עיקרי במטבח היהודי-פרסי, מוגש עם המרק שבו התבשל ובדרך כלל גם על גבי מצע של אורז לבן.
מצרכים:
למרק:
2 שוקי עוף
1 בצל גדול חתוך לרבעים
5 גזרים פרוסים לעיגולים גדולים
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
לקציצות:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 כפות שמן קנולה (או לטחון מעט שומן יחד עם החזה)
2 בצלים קטנים מגוררים
2 ביצים
2/3 כוס קמח מחומוס קלוי טחון
לתיבול: מלח, פלפל שחור טחון, אבקת מרק עוף, הל טחון ומעט זעפרן טחון.
אופן הכנת המרק:
ממלאים את הסיר במים עד כשני שליש גובהו
מוסיפים שוקי עוף, רבעי בצל, פרוסות גזר וגבעולי סלרי ומביאים לרתיחה
מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומבשלים כשעה על להבה בנינונית-נמוכה
בזמן שהמרק מתבשל מכינים את תערובת הקציצות:
שמים בקערה חזה עוף טחון, 2 כפות שמן (או שומן עוף), בצלים מגוררים, ביצים וקמח חומוס.
מתבלים במלח, פלפל שחור והל טחון ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר למשך כחצי שעה להתייצבות.
מבשלים יחד:
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים גדולים (יותר מכדורי פינג-פונג)
מוסיפים את כדורי הגונדי למרק (אחרי שהוא התבשל במשך כשעה), מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מוסיפים מעט-מעט זערפן טחון.
בתאבון, נושי ג'אן!
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דואל
קמח חומוס שורץ תולעים צריך כשרות מהדרין על זה
19:19 08.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמליה סגל
אמאאאאא מה פתאום ביצים בגונדי????!!!!
21:03 07.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דואל
קמח חומוס שורץ תולעים צריך כשרות מהדרין על זה
19:19 08.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמליה סגל
אמאאאאא מה פתאום ביצים בגונדי????!!!!
21:03 07.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר