מתכון למרק גונדי בדיוק כמו של סבתא
מחפשים לגוון את המרקים בחורף? השגנו לכם מתכנון למרק גונדי פרסי, אמיתי, ישר מטהרן, שיגרום אפילו לחמינאי להתעלף
גונדי הוא מאכל עיקרי במטבח היהודי-פרסי, מוגש עם המרק שבו התבשל ובדרך כלל גם על גבי מצע של אורז לבן.
מצרכים:
למרק:
2 שוקי עוף
1 בצל גדול חתוך לרבעים
5 גזרים פרוסים לעיגולים גדולים
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
לקציצות:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 כפות שמן קנולה (או לטחון מעט שומן יחד עם החזה)
2 בצלים קטנים מגוררים
2 ביצים
2/3 כוס קמח מחומוס קלוי טחון
לתיבול: מלח, פלפל שחור טחון, אבקת מרק עוף, הל טחון ומעט זעפרן טחון.
אופן הכנת המרק:
ממלאים את הסיר במים עד כשני שליש גובהו
מוסיפים שוקי עוף, רבעי בצל, פרוסות גזר וגבעולי סלרי ומביאים לרתיחה
מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומבשלים כשעה על להבה בנינונית-נמוכה
בזמן שהמרק מתבשל מכינים את תערובת הקציצות:
שמים בקערה חזה עוף טחון, 2 כפות שמן (או שומן עוף), בצלים מגוררים, ביצים וקמח חומוס.
מתבלים במלח, פלפל שחור והל טחון ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר למשך כחצי שעה להתייצבות.
מבשלים יחד:
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים גדולים (יותר מכדורי פינג-פונג)
מוסיפים את כדורי הגונדי למרק (אחרי שהוא התבשל במשך כשעה), מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מוסיפים מעט-מעט זערפן טחון.
בתאבון, נושי ג'אן!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו