הערב נדליק נר ראשון של חנוכה ואין כמו ספינג' מלא באוויר, מלא במתיקות מלא ברכות שממלא את הלב, זא כמה מצרכים פשוטים שיש לנו בבית, התפחה ויש לנו מאכל חנוכה נפלא.

מצרכים לספינג' פצצה:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

3.5 עד 4 כפות סוכר

5 כוסות מים

כף מלאה של ערק

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר ביחד ולהוסיף בהדרגה חלק מהמים וללוש עם הידיים. בהמשך להוסיף את המלח, את כף הערק להוסיף למים שנשארו ולהמשיך ללוש ולהכניס כמה שיותר אוויר ללישה, זה מה שיתן אווריריות לבצק.

(יש שלוקחים את השמרים ומססים בחצי כוס מים פושרים ומעט סור ואז שופכים לבלילה, זו גם דרך טובה להכניס אווריריות לבצק)

אין לחשוש כי הבצק יוצא דביק, ככה זה צריך להיות. לאחר הלישה לשים שמן מעל הבצק לסגור בניילון נצמד ולהתפיח לפחות שעה.

כשהבצק תופח לדחוס אותו למטה עם האגרופים ולתת התפחה נוספת.

כשהבצק תפח יפה ויש בועות אפשר להתחיל להרטיב את הידיים לקרוץ עיגולים, לקחת את הבצק להכין עיגול לקרוץ חור באמצע ולטגן בשמן עמוק בלבד.

להגשה אפשר להזליף דבש או לטבול בסוכר ולזלול כזה חם.

חנוכה שמח!