אמנם הדבר העיקרי המזוהה עם חנוכה, אלו סופגניות חמות, טעימות ומתוקות. אלא שאחותה הפחות פופולארית אולי, אך לדעתי טעימה פי כמה, היא הלביבה. לביבה של פעם, הכי פשוטה שיש, תפוחי אדמה, בצל והופ לשמן העמוק.

למתכון:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד מגורד
  • חצי כוס ירק (כוסברה או פטרוזיליה) קצוץ.
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קמח
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

נערבב את כל המרכיבים יחד, נסחוט את הנוזלים היטב עד שלא יישארו נוזלים כלל, נכדרר לקציצות מעוכות ונטגן בשמן עמוק ורותח.

הצעת הגשה: לאכול חם ולצד לאבנה או גבינה לבנה.