רבה של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, התייחס היום (שני) לסוגיית גיוס החרדים, כשבדבריו קרא לציבור החרדי להתגייס לצד למידת התורה.

"אלפי טילים נורו על צפת בחודשים האחרונים. עשרות אלפי טילים נורו בשנה האחרונה על ישראל מלבנון, מעזה, מתימן, מאיראן. כולנו ראינו את הנזק שטיל אחד יכול לגרום במג'דל שמס ובמג'דל כרום. לא תמיד זכינו לנס, וכבר לימדונו רבותינו כי אין סומכים על הנס" אמר הרב אליהו. "ראשי החמאס מאיימים ששמחת תורה הייתה רק הקדמה. האיראנים חוזרים ומצהירים כי הם עומדים עלינו לכלותינו. לולי ה' שהיה לנו ונתן לחיילינו חכמה בינה ודעת, אזי חיים בלעונו. המחבלים שלוחי איראן חפרו בלבנון מנהרות והכינו בהם כמות עצומה של נשק וטילים כדי לפלוש, לטבוח, לאנוס ולשרוף בצפון יותר ממה שעשו המחבלים בדרום בשמחת תורה".

"במציאות נוראה זו אנו אנחנו קוראים קריאה גדולה לכולם להשתתף במאמץ הגדול להציל את עם ישראל מידי אויביהם" קרא הרב. "אברהם אבינו מתגייס להציל את לוט. כך התגייסו למלחמה בימי דבורה וברק 'סנהדראות עוסקים בתורה'. ממשפחות מכיר התגייסו הגדולים והחכמים, מזבולון, הסופרים והחכמים. גם שרי יששכר, שלימדו תורה את העם ולא היו רגילים במלחמה, הבינו שבשעת חירום זו אסור לעמוד מן הצד ולהניח את ישראל למשיסה בפני אויביהם".

"וודאי שלימוד התורה הוא מקור חיינו ובלעדיו היינו שבויים כולנו בעומק הקונספציה. אך בעת הזו ישנה מצווה שהיא בגדר פיקוח נפש של הכלל" הדגיש. "אנחנו בימים נוראים, עשרות אלפים מבנינו סיכנו את חייהם בשנה האחרונה. השמידו בעזה עשרות אלפי מחבלים, בתים, מסגדים, מנהרות, בתי ספר, תשתיות ומקומות מסתור. כעת הם משמידים את מנהרות הטרור של המחבלים בצפון. תוקפים את החות'ים בתימן והבעירו את חודיידה. כעת הם פוגעים באיראן פגיעות אנושות והמעצמה האירנית לא יכולה לעצור את ישראל, העולם עומד ורואה את ההתמודדות המופלאה של ישראל, עומד ומשתאה".

הרב אליהו הזכיר כי "הניצחונות הגדולים הללו לא באו בקלות. מאות חיילים נהרגו על קידוש השם בשנה האחרונה. אלפים נפצעו ונמצאים בבתי החולים ובשיקום, אימותיהם, אבותיהם, נשותיהם ובניהם מוסרים נפש כדי שהם יוכלו להילחם ולהגן על עם ישראל".

בסיכום דבריו פנה לציבור החרדי: "אחים יקרים – אל תעמדו מהצד. חייבים לאחוז באומנות אבותינו ולהלחם ביחד עם חיינו. להמשיך את דרכם של משה רבינו ויהושע בן נון. להמשיך את דרכו של דוד המלך עליו השלום. להילחם ביחד באויבינו הקשים, ולקדש שם שמים בעולם כולו".