תא"ל (מיל') צביקה חיימוביץ', מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר, התייחס לפעולות של ארגון הטרור חיזבאללה בשבוע האחרון, בהן הצליח להפיל כטב"מים בשטח ישראל, ואומר כי שיטת הפעולה שלהם נחשפה.
בראיון לרדיו 103FM, אמר חיימוביץ': "רק בשבוע האחרון אנחנו סופרים כ-30 כלים כאלה, מרביתם מלבנון, אבל גם שבעה מעיראק ואחד מתימן. יש פה שני צדדים שמזהים את הפוטנציאל, ושמבינים שאין לנו מענה מיטבי מלא ומספק".
חיימוביץ' ציין כי "אפשר לצייר את המגמה, ולצייר את דפוסי הפעולה שחיזבאללה משתמש בהם. אחד מהם הוא לייצר 'חבילה' של ירי תלול במסלול יחד עם כטב"מים, גם לייצר הרוויה וגם הונאה, ובתוך זה להצליח להחדיר את הבודד שיגיע למטרה שלו".
לדבריו: "ככל שהשמיים הרבה יותר עמוסים, יש כלים שלנו, כטב"מים, מסוקים ומטוסים, רקטות, מיירטים, ככל שיש יותר חפצים, התמונה האווירית יותר מורכבת ולא יציבה".
תגובות
למה צריך לפרסם את זה. למה הבכיר חייב להוציא לפירסום את זה
אז למה צריך לפרסם את זה????? חתיכת אדיוטים
איפה היה הרצי ? איפה צמרת חיל האויר כל השנים? הכלת סרבנות ואגו נפוח
פשוט שישימו מכם על רחפן או כדור פורח