ה-THAAD נחתה: המערכת האמריקנית המתקדמת נצפתה בארץ - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

ה-THAAD נחתה: המערכת האמריקנית המתקדמת נצפתה בארץ

מערכת ההגנה האווירית המתקדמת של ארצות הברית נחתה בארץ ומתכוננת לתגובה האיראנית, מה היכולות שלה, וכיצד תשפר את ההגנה הישראלית

יאיר אמר, חדשות סרוגים
ה-THAAD נחתה: המערכת האמריקנית המתקדמת נצפתה בארץ
  צילום: ללא קרדיט, שימוש לפי סעיף 27א'

מערכת ה-THAAD, מערכת ההגנה האווירית המתקדמת של ארצות הברית נחתה לאחרונה בארץ, ונצפתה נעה בכבישי ישראל. מה מיוחד במערכת המתקדמת, ומדוע הגיע דווקא עכשיו.

מערכת ההגנה האווירית האמריקאית המתקדמת "THAAD", או בראשי התיבות המלאים: "מערכת הגנה אזורית כנגד איומים בגובה רב" היא מערכת הגנה אווירית אזורית בין המתקדמות ביותר שמתפעלת ארצות הברית. עלות סוללה אחת מלאה עומדת על מעל למיליארד דולר ורבע, ועלותו של כל טיל מיירט עומדת על כ-13 מיליון דולרים.

מערכת ה-THAAD מתמחה ביירוט טילים בליסטיים בטווחים קצרים, בינוניים וארוכים. המערכת משמשת כאחד מעמודי התווך של ההגנה האווירית האמריקנית מאז 2008 אז נפרסה באופן מבצעי לראשונה באיחוד האמירויות. מאז פרסה ארה"ב את המערכת גם ברומניה, דרום קוריאה וכעת גם ישראל. זו הפריסה המבצעית הראשונה של המערכת בישראל, למרות שנעשו בה שימושים בעבר בתרגילים משותפים.

למערכת יכולות יירוט בטווח של בין 150-200 ק"מ, ועל פי מספר פרסומים בעלת יכולות יירוט חוץ אטמוספריות דומות למערכת החץ. למערכת אחוזי הצלחה גבוהים, עם נתונים כמעט מושלמים בניסויים מבצעיים.

המערכת כוללת מערכות רדאר מתקדמות בעלות יכולות לזיהוי ונעילה על שיגורים מרובים בטווחים שונים, בנוסף ליכולת של המערכת לפעול כנגד איומים מרובים במגוון טווחים שונים במקביל.

על פי דוח שפורסם על ידי הקונגרס האמריקני, ארצות הברית מחזיקה ב-7 סוללות מבצעיות של המערכת בלבד, כאשר כל סוללה כוללת כ-8 טילים מיירטים, רדאר עוצמתי ומערכות ניהול ירי מהעוצמתית בעולם. בנוסף למערכות הסוללה, צבא ארצות הברית הודיע כי גם כ-100 חיילים אמריקאים יפרסו להפעלת המערכת.

עוד באותו נושא

הפור נפל: כך תיראה התקיפה של ישראל באיראן


31

על פי דיווחים זרים, המערכת נשלחה לישראל כחלק מהכנות משותפות של ארה"ב וישראל לקראת התקיפה הישראלית באיראן, והתגובה העתידית הצפויה למתקפה. בנוסף לכך, בארצות הברית מדווחים כי היתרון במערכת ה-THAAD הוא יכולת הפריסה המהירה שלה, ויכולותיה להשתלב עם מערכות ירי אחרות ולתגבר את יכולות ניהול הירי האזוריות. דבר שיאפשר לישראל להתמודד באופן מדויק יותר עם שיגורים רבים מאיראן והטילים המגוונים שעלולים לקחת חלק בתגובה.

אתר סרוגים פועל להגנת ושמירת זכויות יוצרים ועושה מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007.

אם זיהיתם בכתבה זו יצירה שאתם בעלי הזכויות בה נא הודיעו לנו בדואר האלקטרוני ונסיר את התמונה מהאתר בהקדם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
10 תגובות - 7 דיונים מיין לפי
1
נו באמת... רק...
ארמנד | 16-10-2024 17:04
נו באמת... רק לי נדמה שמדובר בסוללת 8 טילים אחת ויחידה?
מטעינים לאחר שיורים...
רוני | 16-10-2024 21:55
מטעינים לאחר שיורים
8 טילים על...
טלטל | 16-10-2024 18:27
8 טילים על משגר.בסוללה יש כמה משגרים.
2
לבדוק את המערכת...
שי | 16-10-2024 18:08
לבדוק את המערכת היטב
3
אידיוטים. איפה הצנזורה...
יו?ף בן שלוש | 16-10-2024 20:39
אידיוטים. איפה הצנזורה ? אין לכם צנזורה עצמית? משתפי"ם של אירן.
4
מזכיר לכולם שאנחנו...
מתנאל | 17-10-2024 9:42
מזכיר לכולם שאנחנו תלויים בעולם לחלוטין מפגזים ועד מטוסים ומבשר ועד חיטה ללחם. עם לבדד ישכון מתאים לימים שלפני אלפיים שנה. אי אפשר להלחם בקואליציה של איראן רוסיה וסין לבד.
5
ישראל היא מעבדת...
איפה כל השרים שאמרו לנו ... שעדיף שביידן ידחוף את האף שלו לענייניו... שאמרו לשגריר האמריקאי שלא יתערב בעיניני המדינה ישראל ... שברחו מעל כל במה שאנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים ... שימי הספר הלבן חלפו מהעולם... אז נכון הספר האנגלי הושלך לפח ... ובמקומו יש את הספר האמריקאי... אבל בזה מסתיים ההבדל , כי הממשלה ושר הבטחון לא יכולים לעשות צעד בלי אישור אמריקאי, בקושי יש למושחתיהו אישור לנשום ... | 17-10-2024 11:10
ישראל היא מעבדת המחקר של הנשק האמריקאי, זה מה שתמיד היינו וזה מה שתמיד נהיה , ברגע שהם מחליפים את מעבדת המחקר הזו , אפשר לסגור את המדינה ...
6
כל-כך ברור המניע...
דרור | 17-10-2024 15:29
כל-כך ברור המניע ה"נסתר" של האמריקאים. שישלמו לנו על הזכות לבדוק את הנשק שלהם במלחמה שלנו.
7
וואו. הדמוקרטים מארה"ב...
יוני | 18-10-2024 14:26
וואו. הדמוקרטים מארה"ב "רוצים לעזור" לישראל. איפה הייתם שנה שלמה שבאמת ישראל הייתה זקוקה לידידת "אמת"