ברקע ההיערכות של ישראל לתקיפה באיראן, ובצל הדיווחים על הלחץ שארצות הברית מפעילה על ישראל שלא לתקוף את מתקני הנפט והגרעין של איראן, גורמים ישראלים נוקטים במספר יעדים אותם ישראל צפויה לתקוף.
על פי הדיווח בעיתון 'ניו יורק טיימס', שני גורמים בכירים ישראלים, אמרו כי היעדים האפשריים לתקיפה הם משגרי טילים וכטב"מים, וכן בסיסים צבאיים ומבני ממשלה. עוד נאמר כי ישראל שוקלת לתקוף גם מעבדות מחקר גרעיניות, גם אם היא תימנע מתקיפת אתרי העשרת הגרעין התת-קרקעיים של איראן.
גורמים בארה"ב מעריכים כי ישראל צמצמה את מטרותיה במתקפה המתוכננת נגד איראן – כך דווח בתחילת השבוע ברשת NBC. לפי הדיווח, הגורמים מעריכים שהתגובה למתקפת הטילים הבליסטיים של איראן שבוצעה ב-1 באוקטובר תתמקד בתשתיות צבאיות ואנרגיה של איראן, ולא תכלול תקיפה של אתרי הגרעין או חיסולים של בכירים איראניים.
אוסטין: "ישראל צריכה לעבור למסלול דיפלומטי בהקדם האפשרי"
עם זאת, הגורמים האמריקנים הבהירו כי ישראל עדיין לא קיבלה החלטה סופית לגבי אופן התגובה והמועד לביצוע המתקפה. זאת בזמן שאיראן ממשיכה לאיים שהיא תגיב בחריפות לכל התקפה בשטחה.
עוד דווח כי בשלב הזה ארה"ב עדיין לא יודעת מתי בדיוק התגובה הישראלית תגיע – אך גורמים רשמיים ציינו כי צה"ל "ערוך ומוכן לפעולה בכל רגע שהממשלה תחליט עליה".
תגובות
סרוגים יקרים משמעות הביטוי "הפור נפל" היא שיד המזל קובעת את המעשה בדיוק כמו בהטלת קוביה. ההחלטה אילו מתקנים לתקוף נעשית בצורה מושכלת על ידי בני אדם ואין כאן קשר לפור, גורל או מזל. באופן כללי הצלחת מדינת ישראל בביטחון ובכלכלה ובתחומים אחרים ניקבעת על ידי החלטות ופעולות האדם ואינה קשורה לפור או מזל. רבים בממשלה שלנו חושבים שהצלחת ישראל מובטחת מכוח עליון ולכן הם אינם צריכים לפעול למענה. עיין ערך גולדקופף בשיכון וסמוטריץ בכלכלה שאינו מתעניין ואינו פועל למתן את הפגיעה האנושה בכלכלה.
תקיפת איראן לסרוגים הצטרפתם לאתרים שמסתמכים על פרסומים של עיתונים בחו"ל וזאת ללוא בדיקה של הפרסום- אפילו הקבינט הביטחוני עדין לא החליט כיצד תהיה התקיפה והיכן עוד כתבה פייק ניוז
הקב"ה ישלם לכל שונאי ישראל, הדם והחיים של היהודים לא הפקר.