למרות הדיווחים על מגעים לפתיחה במשא ומתן, ואפשרות להגעה להפסקת אש זמנית עם ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון, דובר צה"ל מודעי לתושבי האזור לא לשוב לבתיהם עד להודעה חדשה.

דובר צה"ל בערבית אל"מ אדרעי פרסם בדקות האחרונות מסר לתושבי דרום לבנון על רקע הדיווחים המתפשטים על הפסקת אש בין ישראל וחיזבאללה, בדחיפת ארצות הברית, צרפת ומדינות נוספות.

אל"מ אדרעי פנה לתושבי דרום לבנון והורה להם: "אל תחזרו לבתים שפיניתם עד להודעה חדשה", המסר מגיע לאחר שדיווחים על מגעים אינטנסיביים להפסקת אש התפשטו לאורך השעות האחרונות כתוצאה מדיווחים בין לאומיים.

יכול להיות כי בצה"ל מנסים למנוע תנועה מחודשת של אנשי דרום לבנון חזרה אל הכפרים והאזורים המיושבים על קו הגבול. חזרה שעלולה להגביל את היכולת של צה"ל לפעול בחופשיות במרחב גם לאחר שתיגמר הפסקת אש או שבמידה והפסקת אש לא תגובש בסופו של דבר.