בעקבות הדיווחים על נצירת האש בין ישראל לחיזבאללה, גורם בלשכת ראש הממשלה מאשר: "יש אור ירוק להפסקת אש לצורכי מו״מ", כך דיווח עמית סגל. רק אמש הבהיר גורם בסביבת רה"מ כי "הקו האדום של נתניהו ודרמר זה להעיף את חיזבאללה מעבר לליטאני. כרגע אין משא ומתן", נאמר.

כשהודעת הגורם המסתורי בסביבתו של ראש הממשלה יצאה לאחר כשעה וחצי מרגע הפרסומים, זו חרפה, מטוס כנף ציון מאובזר עם אינטרט ורשת וטלפונים ונתניהו יכל להכריז בקולו את עמדתו.

יש לציין כי רק אתמול במהלך ההתייעצות עם השרים אמר נתניהו כי״משא ומתן יהיה אך ורק תחת אש, ממשיכים להכות את חיזבאללה באש בכל הכח״, כעת נתניהו מוכיח כי איננו מסוגל לעמוד בלחצים הבינלאומיים ונכנע למהלך כה מביש כשחיזבאללה מדמם ועומדת הזדמנות אמיתית לראשונה מזה שנים להפוך אותו מצבא לארגון טרור קטן וחבול.