תשעת הימים כבר כאן ואיתם האיסור על אכילת בשר. אם אתם מחפשים רעיונות לגוון את הארוחות שלכם בשבוע הקרוב, ארגנו לכם מתכון לשקשוקה פיקנטית עם חצילים ופטה. אבל אם אין לכם בשלוף חצילים וגבינה, גם בלעדיהם זה עדין מתכון מנצח.

רכיבים:

5 כפות שמן זית

1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

5 שיני שום כתוש

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט סוכר

4 ביצים

בהגשה:

3 פרוסות של גבינת פטה

הוראות הכנה:

במחבת גדולה על אש בינונית מוזגים את שמן הזית ומוסיפים את החצילים והפלפלים עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות והתבלינים (מלח, פלפל שחור גרוס וקורט סוכר) ומערבבים. לאחר 5 דק' כשהרוטב מתבשל יוצרים גומות במחבת לטובת הוספת הביצים, ומבשלים עד מידת העשייה המועדפת עליכם.

פורסים גבינת פטה, מניחים על השקשוקה ומוזגים כמה טיפות של שמן זית. מומלץ להגיש במחבת לצד בגט או חלה טרייה.

המתכון באדיבות "זיתא".