שבת מגיעה ואיתה שוב הצורך לחדש ולגוון את המנות בשולחן השבת, לשם כך ארגנו לכם מתכון לקציצות בסגנון מרוקאי שגם הילדים יאהבו.

מצרכים

חצי קילו בשר טחון

גזר

2 בצלים

תפוח אדמה

7 שיני שום

2 עגבניות

רסק עגבניות

כף פירורי לחם

ביצה

2 כפות שמן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות מים

מלח

פלפל

כפית אבקת מרק

פפריקה מתוקה

סוכר

כמון

כורכום

אופן ההכנה

גרדו את אחד הבצלים על פומפייה, סחטו מנוזלים והוסיפו לבשר הטחון ביחד עם 2 שיני שום כתושות, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים, וערבבו היטב.

בסיר חממו מעט שמן והוסיפו את הבצל השני (לאחר שגירדתם אותו), ועוד 5 שיני שום חתוכות לקוביות. טגענו והוסיפו את תפוח האדמה והגזר המגורדים.

תוך כדי טיגון וערבוב הוסיפו את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, כוסות המים הרותחים וסט נוסף של תבלינים, ובשלו במשך 10 דקות.

מעיסת הבשר צרו כדורים קטנים, ובשלו בתוך הרוטב במשך כ-30 דקות על אש בינונית.