אם יצא לכם פעם להכין עוגה, אתם בטח יודעים שלצד הזמן הקצר שלוקח להכין את העיסה, האפייה עצמה היא זו שלוקחת את עיקר הזמן בהכנת העוגה. בשביל שלא תצטרכו לדאוג לזמן שיעבוד לטובתכם, או שנזכרתם רגע לפני כניסת שבת שלא הכנתם קינוח לארוחה, הנה מתכון לבראוניז תפוחי עץ שלא ידרוש מכם להפעיל את התנור.

מרכיבים

2 תפוחי עץ

2 ביצים

2 כפות אבקת קקאו

5 גרם אבקת אפייה

25 גרם סוכר חום

15 גרם חמאה

שוקולד צ׳יפס

אגוזים

(צילום: טקה סטודיו)

הוראות הכנה

קלפו וחתכו את התפוחים לקוביות, והכניסו למיקרוגל (בקופסה מתאימה לכך) ביחד עם החמאה והסוכר למשך שתי דקות. לאחר מכן, טחנו את התפוחים, וערבבו אותם עם הביצים, הקקאו ואבקת האפייה.

את התערובת שנוצרה, העבירו לתבנית משומנת (שגם כן מתאימה למיקרו), פזרו מעל את שוקולד הצ'יפס והאגוזים הקצוצים, ואפו במשך 3-4 דקות.

המתכונן באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.