לאחר שדווח הבוקר (שלישי) כי הושגה התקדמות בנושא חוק הגיוס, יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין הכחיש כעת את הדיווחים וטען כי בשלב הזה עדיין אין מתווה מוסכם שהוצג לו. בדבריו הבהיר כי בלי בהירות על חוק הגיוס – לא יקודם גם הארכת שירות המילואים למשרתים.

"כשהרמטכ"ל ושר הביטחון יגיעו לוועדה ויזעקו שהוועדה מעכבת את הארכת השירות, הם צריכים לדעת שבלי שיש בהירות לגבי חוק הגיוס – לא תהיה מהירות לגבי חוק הארכת השירות" אמר אדלשטיין בדיון חוק הגיוס שנערך בכנסת. "בלי בהירות – אין מהירות".

מוקדם יותר היום אדלשטיין אמר כי "עדיין לא ראיתי נוסח לחוק הגיוס שמוסכם על כולם, המוצא הישר מוזמן למסור אותו אליי. וברצינות, מחר אנחנו ניגש לעבוד על נוסח החוק בצורה מקצועית ומדויקת, ואני מתחייב שהוא ישתנה מן הקצה אל הקצה, באופן כזה שיהיה מוסכם על הציבור ועל צרכיה הלאומיים של מדינת ישראל. הדרך לפתרון היסטורי שיוביל לגיוס חרדים ומענה אמיתי לצרכי צה״ל – מתחיל רק כאן בוועדת החוץ והביטחון".