במהלך דיונים פנימיים הנערכים על גיוס החרדים, במשרד האוצר מתריעים מפני המהלך אותו מתכוונים ליישם בצה"ל לשלוח תחילה צווי גיוס לחרדים שיצאו לשוק העבודה.
במצגת אותה מתכננים להציג באוצר נכתב כי מיקוד צווי הגיוס באוכלוסיית הגברים החרדים העובדים צפויה להביא לפגיעה אנושה במאמצים להשתלבות קבוצה זו בשוק העבודה.
המיקוד יביא לפגיעה בתרומה הכלכלית הישירה של אותם חרדים המשתתפים בשוק העבודה, וכן יגרום להימנעות בקרב חרדים מהשתלבות בתעסוקה בעתיד לאור החשש מכניסה למאגר המיועדים לגיוס. בנוסף, הדבר יוביל לכך שרבים מהחרדים יעברו לעבוד בשחור, מה שיגרום להפסד מיסים למדינה.
חבר הכנסת אביגדור ליברמן תקף אף הוא בעבר את החלטת צה"ל להתמקד באותם חרדים וכתב: "ההחלטה התמוהה של צה"ל לגייס מאוכלוסיית החרדים דווקא את אלו שעובדים, בגילאי 24-26, היא ליקוי מאורות ופגיעה קשה גם בצה"ל וגם בעיקרון הגיוס לכל. אם כבר יש חרדים צעירים שכן עובדים, תנו להם את האפשרות לעבוד. במיוחד שחרדי בגיל 25 לרוב כבר אבא ל 3-4 ילדים."
לדברי ליברמן: "ההשלכות למהלך כזה לא רק יביאו לעלות כלכלית גבוהה מאוד, אלא גם יכולתו של חייל כזה לתרום לכשירות המבצעית הצבאית של צה"ל תהיה נמוכה ביותר. אני קורא לרמטכ"ל לבחון מחדש את כל גישת גיוס החרדים, ולפעול לגיוס צעירים בני 18, שלא עובדים ולא משרתים."
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
חיים ג
חדשות סרוגים > כלכלה ונדל"ן > חדשות כלכלה > באוצר מתריעים: גיוס חרדים עובדים יפגע אנושות בכלכלה חדשות כלכלה, כלכלה ונדל"ן באוצר מתריעים: גיוס חרדים עובדים יפגע אנושות בכלכלה. כמה אנושות שטויות
19:56 21.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר