סוגיית שילוב אשה במפלגתו של אלי ישי ממשיכה לעורר דיונים ושאלות נוקבות. נבהיר כי הדיון עלה בעקבות האפשרות כי השר אורי אריאל יחבור למפלגתו של אלי ישי עם חברת הכנסת אורית סטרוק, דבר שיכול לסכל את האיחוד בעקבות דבריו של הרב מאיר מזוז, מנהיגה הרוחני של מפלגתו של ישי, לפיהם אין לשלב אישה במפלגה.
בריאיון שערך אמש (חמישי) לאהרון ויזנר בתוכנית 'נקודת מפגש' ברשת ב' אמר ישי כי אין הלכה שאוסרת שאישה תהיה חברת כנסת.
אורית סטרוק היא מעולה, חברת כנסת מאוד מוכשרת. לנשים יש כח עצום ובינה יתרה וזה דבר לא פשוט. הייתה פעם בעבר דבורה הנביאה.
לדבריו: "אין בעיה הלכתית לקחת אישה שתהיה חברת כנסת אך אצלינו הרבנים הכריעו כמו שהם מכריעים בכל דבר ועניין. יש נשים בעולם החרדי שעסוקות בדברים גדולים. כך או כך מה שהרב יחליט זה מה שנעשה".
ישי התייחס גם לפתרון לפיה האיחוד הלאומי תרוץ כמפלגה נפרדת ברשימתו של ישי וזה יאפשר את שילובה של סטרוק. "כשיגיע הזמן אנחנו נדבר ונחליט ונעדכן את כל מי שצריך. כרגע מוקדם מדי לעסוק בזב".
בריאיון גילה ישי כי כאשר הוא החליט לפרוש מש"ס הוא רצה לפרוש מהחיים הפוליטיים לגמרי אך לחצים מצד הרב מזוז ורבנים נוספים שחוששים לפרסם את שמם גרמו לו להקים מפלגה חדשה.
ישי אמר כי אילו היה הרב עובדיה יוסף חי והיה רואה את מצבה של ש"ס, היה ממנה אותו ליושב ראש התנועה.
כאמור, בתחילת השבוע הודיע אלי ישי על פרישתו ממפלגת ש"ס והקמת מפלגה חדשה עם חבר הכנסת יוני שטבון שפרש מהבית היהודי. בנוסף, כבר מספר שבועות נמצא ישי עם יו"ר האיחוד הלאומי, השר אורי אריאל, במשא ומתן לריצה משותפת. במקביל מקיים אריאל גם משא ומתן עם יו"ר מפלגת 'הבית היהודי', השר נפתלי בנט להמשך ריצה משותפת בין השניים גם בבחירות הקרובות.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
ד
מינוי אישה למשרה או לתפקיד בישראל וכן כל משימות שבישראל,אין ממנים בהם אלא איש.(רמבם מלכים א-ו)מי שאין בו יראת שמים,אף על פי שחוכמתו מרובה אין ממנין אותו למינוי מן המינויים שבישראל...(רמבם...
מינוי אישה למשרה או לתפקיד בישראל וכן כל משימות שבישראל,אין ממנים בהם אלא איש.(רמבם מלכים א-ו)מי שאין בו יראת שמים,אף על פי שחוכמתו מרובה אין ממנין אותו למינוי מן המינויים שבישראל...(רמבם מלכים-א-ז)אין מעמידין אישה בספרי:(כסף משנה)כיוון שהייתה מלמדת להם המשפטים.אי נמי על פי הדיבור(רדבז על הרמבם-'אין מעמידין אישה')אך גדולי הראשונים חלקו על הרמב"ם (רש"י,תוס',הרא"ש,הר"ן,הרמב"נ) יין בדברי הרשב"א והרמבן--לא שופטת ממש הייתה אלא מנהגת כשופטים ששפטו את ישראל,ואע"ג דאמרינן בספרי שום תשים עליך מלך ולא מלכה, התם לא מינו אותה אלא היו נוהגים בה כדין מלכה.והיו נוהגים על פיה (הרשב"א שבועות ר"פ שבועת העדות) אבל עדיין קשה,כיוון שהייתה מלמדת להם המשפטים.אי נמי על פי הדיבור(רדבז על הרמבם-'אין מעמידין אישה') בגמרא:אמרו חכמים לא תקרא אישה בצבור מפני כבוד הצבור' (מגילה כ"ג)--(פילפול)דעת הרב ב"צ עוזיאל:'שאף לדברי הספרי,שרי לקבלה בתור שופטת.כלומר:מנהיגה, ודנה כדרך שמותר לקבל אחד מן הקרובים,ולכן במנוי של בחירות שהוא קבלת הנבחרים עליהם, לאלופים,מדינא יכולים לבחור גם בנשים,ואפילו לדעת הספרי והרמב"ם,ולא מצאנו בדברי הראשונים שום חולק על זה.שות הרב ב"צ עוזיאל)דעת הרב עובדיה יוסף:שדגל בשיטת 'כוח דהיתרא עדיף'--שמותר למנות נשים לתפקיד ציבורי,כמו חברות במועצה דתית,אך לא ראש מועצה.כיון שבמועצה דתית ראוי למות יותר איש ולא אישה.(כיון שיש לה מחליף)אך לתפקידי שילטון מדינה כמו בימינו..כתב הרב עובדיה יוסף:'וכל טעם השררה על ישראל הוא בכדי להגדיל כח התורה,ולא ח"ו להמעיטו. מה שאין כן לעניין מינוי נשים, שברור הדבר, שאם יזדמן באיזה מקום בחירה בין אשה כשרה לאיש שאינו כשר, שאז ודאי עלינו להעדיף את בחירת האשה על פני בחירת האיש שאינו כשר"שאם יזדמן באיזה מקום,בחירה בין אשה כשרה,לאיש שאינו כשר,שאז ודאי עלינו להעדיף את בחירת האשה על פני בחירת האיש שאינו כשר".ומכלל הדברים נלמד",מסכם הרב עובדיה,כי "לענין מינוי אשה כראש ממשלה, שאם היא נוהגת בישרות וכשרות..ומועילה לחיזוק חומות הדת..יותר מאיזה איש שמציג מועמדתו..אז בודאי עלינו להעדיף את בחירתה של האשה.( הרב עובדיה יוסף:פסקי הלכה יומית)כמובן שכל מועמד לבחירה,צריך לדיון ולהחלטה,על ידי הרבנים הפוסקים..)
המשך 00:28 12.05.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתי
בשו"ע ההלכה הזו לא נפסקה וכל הראשונים חלקו על הרמב"ם בעניין בסוגיית דבורה הנביאה.
12:46 19.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעניין
אולי תכין רשימה..
10:27 19.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יניב
רמב"ם, הלכות מלכים, פרק א' סעיף ה': "אין מעמידין אשה במלכות שנאמר "עליך מלך" ולא מלכה. כן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש.
10:13 19.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נס
09:34 19.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר