יו"ר הימין הממלכתי ח"כ גדעון סער התייחס היום (שני) במהלך דיון 40 חתימות למכתבי האזהרה שנשלחו לראש הממשלה מטעם הועדה לחקר הצוללות וכלי השיט.

לדברי סער: "כל מי שעיניו בראשו כבר מבין שהמגה מחדל של 7 באוקטובר נעוץ בשנים ארוכות של התנהלות מהסוג המתואר בהחלטה של ועדת החקירה. זה לא אופייני רק לפרשת כלי השיט. חמישה בכירים ובראשם ראש הממשלה קיבלו מכתבי אזהרה. אבל האמת היא שמדינת ישראל היום תחת אזהרה".

עוד הוסיף כי: "אי אפשר לנהל יותר את המדינה בדרך המופקרת הזו, כולל בנושאים הרגישים ביותר. פשוט אי אפשר! איך נקרא לקבלת החלטות גורליות בלי תהליך סדור של קבלת החלטות תוך עקיפת הממשלה וגורמי המקצוע, בלי לדון בהשלכות, בלי עבודת מטה? זאת הפקרות, כפשוטה! דרך כזו של התנהלות יכולה להיות מבוססת רק על קונספציה!"

"אתה לא קיסר! אתה לא מלך!"

יו"ר הימין הממלכתי התייחס לדברי הוועדה שקבעה כי רה"מ "הפך את המל"ל לגוף ביצוע של ראש הממשלה, שפעל במקביל ובסתירה למשרד הבטחון בתחומי אחריות והמומחיות של משרד הבטחון": "הייתה לי הזכות בממשלתך הראשונה לכתוב את ההחלטה החשובה על הקמת המל"ל. אבל כשאתה קורא מה מיוחס לך ולראש המל"ל דאז: שיטה של עקיפת הממשלה, חברי הממשלה, החלטותיה ומערכת הבטחון".

"בשביל זה הוקמה המל"ל? על מנחם בגין נאמר שהוא ראה את עצמו כ"ראשון בין שווים". היה מי שאמר שהשרים ראו בו ראשון והוא ראה בהם שווים. הדרך ההפוכה: מי שפועל תוך עקיפת ממשלתו שלו, בעצם באופן שאין משקל לאף גורם אחר, גם לא לממשלה עצמה, אבל: אתה לא קיסר! אתה לא מלך!".

"אתם רוצים לעשות לבית המשפט העליון את מה שבן גביר עושה למשטרה?"

ח"כ סער לא פסח על הסאגה סביב אי כינוס הוועדה לבחירת נשיא לבית המשפט העליון: "אתה ניסית להפוך את ישראל למדינה אחרת, לרסק את המסורת המשטרית והחוקתית שלה. אתם עדין מנסים! במשך למעלה מ-8 חודשים אין מקיימים את החובה החוקית לבחור את נשיא בית המשפט העליון".

לדבריו: "רשות עצמאית, שמתפקידיה לקיים ביקורת שיפוטית עליכם כרשות המבצעת. שמתפקידה על פי חוק להוציא צווים כשנדרש נגד הרשות המבצעת. אתם פועלים במתכוון לייצר תוהו ובוהו, לפגוע במעמדה, בתפקודה. למה? כי אין לשר המשפטים רוב בוועדה לבחור את מי שהוא היה רוצה. אז מה עושים? לא בוחרים!"

לסיום אמר: "אתם רוצים לעשות לבית המשפט העליון את מה שבן גביר עושה למשטרה? מה זה, נשיא בית המשפט העליון זה איזה פקיד זוטר באיזה משרד ממשלתי? ואני אספר לך ראש הממשלה מה יהיה הסוף? אתם תבזו ותתבזו! ובסוף השופט עמית יהיה נשיא בית המשפט העליון. זאת שיטת הפול גז בניוטרל, מקסימום מאמץ, אפס תוצאות".