מחפשים לחגוג את חג החלב אבל עדיין לשמור על הבריאות? מנסים להימנע מחלב או רגישים ללקטוז? מזל שאנחנו פה! ארגנו לכם מתכון לפשטידת ברוקולי מפתיעה שלא תדרוש מכם שום מוצר חלבי.

מצרכים

350 גרם ברוקולי טרי

1/2 כף שימרי בירה

170 גרם טופו משי (חצי חבילה)

כפית מלח

קורט פלפל שחור

10 מ"ל שמן זית

200 גרם קמח כוסמין מלא

אופן ההכנה

מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות ומסננים. טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה, ולאחר מכן מערבבים אותה בקערה עם שאר המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. מצננים לפני האכילה, ואם תרצו לקשט מלמעלה את הפשטידה תוכלו להוסיף חופן של זרעי דלעת.

באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא".