חג השבועות הוא חג מתן תורה, ולימוד תורה הוא תחום ששייך לגברים. איך אני כאישה יכולה להתחבר לחג הזה? לרב שלמה אבינר יש שתי תשובות.
סרוגות
שו"ת: איך אני כאישה יכולה להתחבר לחג השבועות?
חג השבועות הוא חג מתן תורה, ולימוד תורה הוא תחום ששייך לגברים. איך אני כאישה יכולה להתחבר לחג הזה? לרב שלמה אבינר יש שתי תשובות. צפו בתשובה
חדשות סרוגים01.06.14
תגובות
תבשלי לבעלך קלת דעת
הקשבתי ולא שמעתי תשובה. הרב פתח באמירה שיש שתי תשובות. לא הצלחתי למצוא בדבריו אפילו אחת. השאלה היתה: איך אני כאישה יכולה להתחבר לחג השבועות? ופרשנות פרטית שלי לשאלה: בלילה אני לבדי, כי הגברים הלכו ללמוד. ביום אני לבדי (בהתמודדות עם הילדים הקטנים), כי הגברים הלכו להשלים את שעות השינה. עצוב לי לומר בכאב: מבחינתי זה לא חג! זה יום עצוב! על שלושת הרגלים נאמר "ושמחת בחגך", ולפי מה שלמדתי, כתוב בחז"ל שחייב אדם לשמח את אשתו ברגל. איפה כאן השמחה? בכך שהיא נשארת לבדה כל החג??? (האם בכך שהוא קנה לה בגד/תכשיט בערב החג ונעלם אח"כ לכל החג?)