חדשות

השב"כ לכד חוליית טרור שפעלה באזור חלמיש

הותר לפרסום כי שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל ומשטרת ישראל, חשף חוליית טרור אשר הוציאה לפועל מספר פיגועים של השלכת מטעני צינור ובקבוקי תבערה לעבר המכינה הקדם צבאית "אלישע" והישוב חלמיש (נווה צוף) בחורף האחרון

השב"כ לכד חוליית טרור שפעלה באזור חלמיש
צילום: זירת אחד הפיגועים (צילום: אהוד אמיתון, תצפית)

הותר לפרסום כי שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל ומשטרת ישראל, חשף חוליית טרור אשר הוציאה לפועל מספר פיגועים של השלכת מטעני צינור ובקבוקי תבערה לעבר המכינה הקדם צבאית "אלישע" והישוב חלמיש (נווה צוף) בחודשים ינואר פברואר האחרונים.

חברי החוליה אשר ביצעה את הפיגועים, כולם תושבי הכפר בית רימא, הם: מחמד ארחים נאיף סטוף, בן 22, באסל חאלד עא-ראוף רימאוי, בן 20, וסים אילאן אוסאמה חלבי, בן 19, מחמוד אמיל ראסם רימאוי, בן 19, מחמד נמר מוחמד דאר סטוף, בן 23, מחמד פחר נשאאת דאר טאה, בן 20.

IMG-20150427-WA0028

חקירת הפרשה חשפה חמישה פיגועים אותם ביצעה החוליה במהלך החודשים האמורים, כשחברי החולייה נעזרים ברכבו של מחמד ארחים סטוף, כאשר הם רעולי פנים. הפיגועים כללו יידו בקבוקי תבערה לעבר חלמיש ויידוי מטעני צינור לעבר המכינה. המטענים יוצרו מצינורות וזיקוקים.

במסגרת החקירה פוענחו שלושה מקרים של יידוי מטעני צינור ושני מקרים של יידוי בקבוקי תבערה לעבר היישוב.

מדוברות השב"כ נמסר כי מעצר חברי החוליה מצטרף למעצרים של חוליות טרור נוספות שביצעו בחודשים האחרונים פיגועי טרור בגזרת בנימין, ולאחר מאמצים רבים מצד כוחות הביטחון לסיכולן.

בימים הקרובים יועברו תיקיהם של המעורבים בפרשיה לידי התביעה הצבאית ביהודה לצורך העמדתם לדין ובקשה למעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינם.

עוד מציינים בשרות הביטחון הכללי כי פעילות החוליות ממחישה את המסוכנות הרבה מפעילותן של חוליות מקומיות, ואת המוטיבציה הגבוהה הקיימת בקרב פעילי הטרור למימוש פיגועים.

תגובות

1
1
אורח
27.04.15

--- ת ש ו ב ה --- בס”ד מכתב גלוי להוציא האמת לאורה, [איפה הגאב"ד? איפה הראב"ד? איפה הרבנים?] אל מע”כ כ”ק רבינו הגדול שליט”א, מרא דארעא דישראל עמוד האש ההולך לפני המחנה. החיים והשלום לרבינו ומורינו יאריך השי”ת ימיו בטוב ושנותיו בנעימים ולנהל עדת ד’ על מי מנוחות בדרכי מישרים בכל עוז ותעצומות ללא חת ומורא עד ביאת ינון במהרה דידן אמן. לפני שנתחיל לפרש שיחתנו, נקדים שיש בכאן דברים אשר לפי הנראה קשה מאד להאמינם, ולא היה בתכניתנו לכותבם ולהודיעם וח”ו לפרסמם, אבל מה נעשה ולא נותר לנו ברירה כי אם לכתוב ולגלות את האמת בפני מורינו ורבינו שליט”א כדלהלן, והנה העובדות והמציאות הנכתבות כאן הם לא דברים אשר שמענום מדוברי נייעס למיניהם ולא מכותבי עת למיניהם כי אם מאשר ראינו במו עינינו ואשר נתגלה לנו דברים ברורים, ואם היינו מוצאים בי”ד המוכנים לגבות עדות על כל זה (כמובן בי”ד אשר אין להם שום נגיעה לאיזה צד, אפילו כס”ת שבעיר כמבואר בחו”מ ס’ ז’ סי”ג), היינו עושים כך אם היה זה לתועלת ותיקון, ובכוונה לא