תיעוד ראשוני

בצלאל זיני שוחרר מהמעצר מלווה בבני משפחתו

בצלאל זיני, החשוד בפרשת ההברחות לעזה, שוחרר היום למעצר בית. ביציאה מהמעצר חיכו לו אשתו, הוריו ובני משפחתו. לאחר מכן התקבל בשירים וריקודים בישובו -עפרה. תיעוד

בצלאל זיני עם הוריו ואחיותיו (באדיבות המשפחה) (באדיבות המשפחה)

אחרי כחודשיים במעצר, והחלטת בית המשפט העליון, בצלאל זיני שוחרר היום למעצר בית.

עם צאת ממעצר, חיכו לו בני משפחתו - אשתו, הוריו ואחיותיו.

באדיבות המשפחה (באדיבות המשפחה)

בכניסה לישוב עפרה, בו הוא מתגורר, חיכו לו ידידים ושכנים עם דגלי ישראל ושירי "עם ישראל חי".

צילום: בצלאל זיני מתקבל בשירים בעפרה (באדיבות המשפחה)

כפי שפורסם מוקדים יותר בסרוגים, בית המשפט העליון דחה היום (שני) את ערר הפרקליטות והכריע כי זיני ישוחרר למעצר בית.

זיני חשוד במוערבות בפרשת הברחות של סיגריות לרצועת עזה. בצעד חסר תקדים הוחמר סעיף האישום נגד ל"סיוע לאיוב בשעת מלחמה" - סעיף שעונשו מאסר עולם.

בג"צ נגד הפרקליטות

השופטת כנפי שטייניץ, מתחה ביקורת נגד ההתעקשות של הפרקליטות בסעיף "סיוע לאויב בזמן מלחמה", וכתבה: "הסקירה התמציתית שהובאה לעיל מלמדת, כפי שציין גם בית המשפט המחוזי, כי עד היום לא הוחלה עבירה ייחודית וחמורה זו בנסיבות הדומות לענייננו, דהיינו: בגין מעשי הברחה שיטתיים של סחורות אזרחיות, גם אם בהיקפים נרחבים, וגם אם בנסיבות בהם אלה עשויות היו להגיע לידי ה"אויב", ועניינם של המשיבים מצוי הרחק מכל אותם מקרים שתוארו בפסיקה.

בהקשר זה רלבנטית גם העובדה, שהוזכרה לעיל, שלא נטען כי מי מהמשיבים עמד בקשר עם ארגון הטרור או עם מי מפעילו, ואף אין מחלוקת כי לא קיימת ראיה ישירה לכך שהסחורות או חלק משוויין הגיעו בפועל לידי חמאס".

כלומר, השופטת ציינה כי המקרה המדובר עוסק בהברחת סחורות אזרחיות בלבד. תוך דגש כי המשיבים לא עמדו בקשר עם ארגון טרור ואין ראיה שהסחורות הגיעו לחמאס, ולכן לא ניתן להחיל עליהם עבירה "ייחודית וחמורה" שלא הוחלה בעבר במקרים דומים של הברחה אזרחית.

כזכור, לפני כשבוע בית המשפט המחוזי בבאר שבע הורה לשחרר למעצר בית את אחיו של ראש השב"כ בצלאל זיני, שנאשם בפרשת ההברחות לעזה.

אך אז התקבל צו עיכוב ביצוע להחלטה, כדי לאפשר לפרקליטות לערער לבית המשפט העליון. כאמור, בג"ץ דחה את הערר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

14
פורת
16.03.26

אין כאן שמחה וששון מי-יודע-מה. גם אם בפרקליטות ימחקו בסוף את סעיף האישום של "סיוע לאיוב בשעת מלחמה", הברחת סיגריות וטובין אחרים לרצועת עזה בעבור בצע כסף זה לא עניין שראוי להתכבד בו.

הצטרפו אלינו