מבזקים
סרוגים
אחרי תחילת התמרון הקרקעי

כ"ץ: תושבי לבנון לא יחזרו לבתיהם ללא הבטחת שלום תושבי הצפון

שר הביטחון קיים הערכת מצב בבור בקריה, כשהתייחס לתחילת התמרון הקרקעי בלבנון: "אם נעים קאסם כל כך מתגעגע לנסראללה וחמינאי - הוא יוכל לפגוש אותם בקרוב במעמקי הגיהינום"

כ"ז אדר התשפ"ו
כ"ץ: תושבי לבנון לא יחזרו לבתיהם ללא הבטחת שלום תושבי הצפון
הערכת מצב בבור צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

אחרי תחילת התמרון הקרקעי בלבנון: שר הביטחון ישראל כ"ץ קיים הבוקר (שני) הערכת מצב בבור ביחד עם סגן הרמטכ"ל אלוף תמיר ידעי, ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר, תא"ל עומר טישלר, מזכ"צ שהב"ט תא"ל גיא מרקיזנו, רח"ט מבצעים תא"ל ישראל שומר, רח"ט אסטרטגיה, תא"ל עמיחי לוין, רמ"ט פיקוד העורף תא"ל אלעד אדרי, ובכירים נוספים במערכת הביטחון.

צילום: אלעד מלכה

"צה"ל החל בתמרון קרקעי בלבנון כדי להסיר איומים ולהגן על תושבי הגליל והצפון" אמר כ"ץ. "מאות אלפי תושבי דרום לבנון השיעים שהתפנו ומתפנים מבתיהם מדרום לבנון וביירות - לא יחזרו לבתיהם דרומית למרחב הליטני עד שלא יובטח שלומם של תושבי הצפון". 

עוד תקף את מזכ"ל חיזבאללה: "נעים קאסם, שמתרברב ואומר לצה"ל 'תפאדל תבואו', מסתתר מתחת לאדמה והופך למעלה ממיליון שיעים מבני עדתו לפליטים בארצם. אכן יורש ראוי לקודמו ולקודם קודמו ולמי שיבוא אחריו". 

צילום: נטע דבח, משרד הביטחון

"ראש הממשלה בנימין נתניהו ואני הנחינו את צה"ל לפעול ולהרוס את תשתיות הטרור בכפרי המגע סמוכי הגבול בלבנון - כדי למנוע איומים ואת חזרת החיזבאללה למקום, בדיוק כפי שהדבר נעשה מול החמאס בעזה באזורי רפיח, בית חאנון ושטחים נרחבים שסוכלו, וכפי שנעשה כיום מול מנהרות הטרור בעזה".

"החיזבאללה ישלם מחירים כבדים על תוקפנותו ופעילותו בציר האיראני להשמדת ישראל. הרוצים להשמיד הושמדו ויושמדו" סיכם. "אם נעים קאסם כל כך מתגעגע לנסראללה וחמינאי - הוא יוכל לפגוש אותם בקרוב במעמקי הגיהינום יחד עם כל מסוכלי ציר הרשע. אנחנו הבטחנו ביטחון לתושבי הצפון וכך גם בדיוק נעשה".

ישראל כ"ץ לבנון חיזבאללה