חדשות פוליטי מדיני

סקר מנדטים: איזנקוט מזנק, יאיר גולן נחלש

סקר מנדטים חדש שפורסם בחדשות 13 מראה כי גדי איזנקוט מתחזק, בעוד שיאיר גולן נחלש. וכמה מנדטים מקבלים הרשימה המשותפת?

לפיד, גנץ, איזנקוט, גולן, בנט (יונתן זינדל, אירק מרמור/פלאש90)

סקר מנדטים חדש של מכון "מאגר מוחות" ו"סטט נט" שפורסם הערב (שלישי) בחדשות 13 מראה כי הליכוד מאבד מעט מכוחו - אך נותר כמפלגה הגדולה בכנסת. מפלגת "ישר" של גדי איזנקוט התחזקה ב-3 מנדטים, בעוד ש"הדמוקרטים" של יאיר גולן נחלשים במנדט אחד.

על פי הסקר, לו הבחירות היו נערכות היום, חלוקת המנדטים הייתה נראית כך: הליכוד - 25 מנדטים, בנט 2026 - 22 מנדטים, הרשימה המשותפת - 15 מנדטים, ש"ס - 10 מנדטים, יש עתיד - 9 מנדטים, ישר בראשות גדי איזנקוט - 9 מנדטים.

נתוני שאר המפלגות: ישראל ביתנו - 8 מנדטים, עוצמה יהודית - 8 מנדטים, הדמוקרטים - 7 מנדטים, יהדות התורה - 7 מנדטים.

עוד נאמר כי 3 מפלגות לא עברו את אחוז החסימה: הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' (2.4 אחוז מהקולות), כחול לבן של בני גנץ (1.6 אחוז) והמילואימניקים בראשות יועז הנדל (1.3 אחוז).

בחלוקה לגושים: הקואליציה זוכה ל-50 מנדטים, בעוד שהאופוזיציה מקבלת 70 - מתוכם 15 למפלגות הערביות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

13
שירי מנתניה
17.02.26

על הפנים: המשותפת האנטי ציונית 15 מנדטים, החרדיות האנטי ציוניות 17 מנדטים. 32 מנדטים הולך למפלגות אנטי ציוניות, כלומר מעל רבע מהכנסת היא אנטי ציונית. ביבי מרכיב בקלות קואליצית השתמטות והפליה בין דם לדם עם המשותפת והחרדיות. ומחנה המשרתים ישב באופוזיציה, חסר אונים.

הצטרפו אלינו