עשרה ימים לאחר שנחנכה הודיעו הבוקר (שני) בחברת תבל, מפעילת הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן על תקלה הקשורה לחברת חשמל, בעקבות כך, באופן זמני לא התקיים שירות רכבות בתחנת קריית אריה (R3).
לאחר שעה קלה, השירות חזר באופן מלא: "התקלה בתחנת קריית אריה שמקורה בהפסקת חשמל שאינה קשורה לרכבת, תוקנה. השרות בתחנת קרית אריה פועל כרגיל"
נוסעים מתלוננים: נסיעה ארוכה יותר מהצפוי
כפי שפורסם מוקדם יותר היום בכתבה על אי העמידה בזמנים ברכבת הקלה, בה הובאו מספר מקרים על העיכובים שהתרחשו לאחרונה. עדן בחרה לעשות את דרכה מתחנת אלנבי להקוממיות, לפי האפליקציה זמן הנסיעה שלה עמד על 22 דקות. "נשמע מצוין, עד כדי כך שאפילו שווה לי לקחת אותה למרות שאח"כ יש לי הליכה של 10 דק ליעד המדויק שלי – זה עדיין שווה יותר מאוטובוס שלוקח לו 50 דק להגיע" סיפרה עדן. אך בפועל הנסיעה ארכה פי שניים והיא הגיעה ליעד לאחר 45 דקות. היא מצביעה על כך שהעיכוב התרחש באזור דרום יפו – בת ים, אולם לקראת סוף הנסיעה בבת ים חל שיפור.

מקרה דומה התרחש אצל נוי מראשון לציון. נוי לקחה את הרכבת מתחנת הקוממיות בבת ים לכיוון תחנת אלנבי בתל אביב בשעה 15:00 ובחזור בשעה 16:20. על פי האפליקציה כל כיוון אמור לקחת 22 דקות, בפועל היא נסעה כ- 55 דק' לשני הכיוונים. לדבריה "אותו הזמן שלקח לה להגיע גם באמצעות הרכב לאותו המקום, הרכבת כל עוד היא לא תחתית והיא עילית, היא נוסעת לאט ברמה של מתקן שעשועים לילדים, סופר איטית, אני חושבת שאישית לא אשתמש בה".
חברת תבל: העדפת הרמזורים גורמת האטה
מחברת תבל, מפעילת הקו האדום של הרכבת הקלה נמסר: "חווית הנסיעה והשרות לנוסעים בתחנות לאורך הקו האדום עומדים בראש מעיינינו ואנחנו משקיעים משאבים ומאמץ רבים כדי שלנוסעים תהיה חוויית שרות איכותית ונעימה.
מבדיקה שערכנו מתברר כי העיכובים שדיווחו הנוסעים נגרמו כתוצאה מחפץ חשוד שנמצא ברכבת וחייב בדיקה של אנשי הביטחון שלנו. הסיבה למהירות באיטית בחלקים קשורה להעדפה ברמזורים ונמצאת בטיפול כל הגורמים האמונים על הנושא ואנחנו מקווים שהפתרון יימצא במהרה".
מחברת נת"ע נמסר בתגובה: "לאורך תוואי הקו האדום יש 51 צמתים מרומזרים. כרגע נעשה כיול שהרכבת תזכה בעדיפות וגל ירוק. זה בהליך אבל ייקח זמן."
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים