חדשות

פרישת בן גביר – מהן ההשלכות המיידיות על הממשלה?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הודיע הערב על כך שיפרוש מהמשלה הנוכחית, אם עסקת החטופים המופקרת לטענתו - תעבור. אז מה בדיוק זה אומר? לכל הפרטים

"שכרון הכח והטירוף שמפמפמים בן גביר"
"שכרון הכח והטירוף שמפמפמים בן גביר" | צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש90)

למרות ההודעה הדרמטית הערב (חמישי) של השר בן גביר מהממשלה, על כך שיתפטר במידה והעסקה תאושר – נכון לכרגע אין לכך השלכות משמעותיות על פירוק הממשלה בטווח המיידי. כן אפשר להגיד שהיציבות של הממשלה והקואליציה הדרדרה באופן משמעותי בלעדי האצבעות של חברי עוצמה יהודית.

הקואליציה נשארה כעת עם 62 קולות בלבד וזאת סיטואציה שכבר מזכירה את ממשלת השינוי בה כל חבר כנסת או שר מורד יכולים לערער את יציבות הקואליציה והממשלה ולאיים בהפלתה. בנוסף, כמובן שהצעד הזה משפיע על בצלאל סמוטריץ' והציונות הדתית וכעת כל הלחץ עובר אליהם.

בן גביר ביחד עם ארגוני הימין, משפחות שכולות וחלק ממשפחות חטופים אשר מתנגדים לעסקה ימשיכו להפעיל לחץ על הציונות הדתית בקריאה שיצטרף למהלך עם בן גביר ויפרוש מהממשלה בניסיון לבלום בשנייה האחרונה את עסקת החטופים.

סמוטריץ' יש לומר עוד לא קיבל החלטה סופית והוא ממשיך במרתון השיחות שהוא מקיים בימים האחרונים עם ראש הממשלה במטרה להכניס לעסקה ערבויות שימנעו את עצירת המלחמה.

בן גביר: "אם העסקה תצא לפועל – נפרוש מהממשלה"

בכל מקרה יש לציין כי למרות הלחץ הכבד של ארגוני הימין נראה שגם הצטרפות של סמוטריץ' למהלך של בן גביר ועוצמה יהודית לא צפויה להפיל את העסקה מפני שיש רשת ביטחון מובטחת לעסקה מצד ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ.

בתוך כך השלכה נוספת אך יותר טכנית של המהלך הזה היא עזיבתו של חבר הכנסת צבי סוכות את הכנסת מפני שהוא נכנס במסגרת החוק הנוורגי ופרישה של שרי עוצמה יהודית מחזירה אותם לכנסת ואת הח"כ מהציונות הדתית לבית. במקרה כזה גם השר סמוטריץ' שהתפטר מהכנסת במסגרת החוק הנוורגי יצטרך לחזור לכנסת על מנת להעזיב את ח"כ קרויזר מעוצמה יהודית שנכנס גם הוא במסגרת בחוק הנורווגי.

נזכיר כי במהלך השבוע האחרון, חברי עוצמה יהודית גם ככה הצביעו נגד הקואליציה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

11
10
מישהו מאמין שסמוטריץ ... שלא עובר את אחו
16.01.25

הכל הצגות ... טריקים ... ושטיקים ... ממשלת הדמים שלנצח תזכר כממשלת הזוועות של השבת השחורה ... זו שבראשה עמד מלאך המוות מושחתיהו מוקף במשלחת מלאכים רעים , לוין , רוטמן , בן גביר , סמוטריץ, וכ"ץ.