מבזקים
סרוגים

בדרך להיסטוריה: מקסיקו תבחר נשיאה יהודייה?

אזרחי מקסיקו יצביעו היום בבחירות לנשיאות, כשלראשונה צפויה להיבחר אישה לתפקיד. המועמדת המובילה היא ראש עיריית מקסיקו סיטי לשעבר קלאודיה שיינבאום-פרדו, שתהיה הנשיאה היהודייה הראשונה אם תזכה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ה אייר התשפ"ד
בדרך להיסטוריה: מקסיקו תבחר נשיאה יהודייה?
בדרך להיסטוריה: מקסיקו תבחר נשיאה יהודייה? צילום: המועמדת המובילה, קלאודיה שיינבאום-פרדו (צילום: ישראל גוטיירז\שאטרסטוק)

אזרחי מקסיקו יצאו היום (ראשון) להצביע בבחירות הכלליות במדינה, במסגרתם יבחרו את 500 חברי בית הנבחרים, 128 הסנאטורים, ואלפי תפקידים ברשויות המקומיות. אך עיקר תשומת הלב תופנה לבחירות לנשיאות מקסיקו – כשלראשונה בהיסטוריית המדינה צפויה להיבחר אישה לתפקיד.

המועמדת המובילה היא ד"ר קלאודיה שיינבאום-פרדו, שכיהנה בכבר כראש עיריית מקסיקו סיטי ונחשבת כיורשת של הנשיא הנוכחי אנדרס מנואל לופז אוברדור. שיינבאום-פרדו היא יהודייה ונכדה למהגרים מליטא ובולגריה, ואם תנצח – זו תהיה הפעם הראשונה שבה מועמד יהודי נבחר כנשיא מקסיקו.

מקסיקו: מועמד לראשות עירייה נורה למוות בעצרת
מקסיקו: מועמד לראשות עירייה נורה למוות בעצרתצילום: מקסיקו: מועמד לראשות עירייה נורה למוות בעצרת

יריבתה המרכזית של שיינבאום-פרדו היא סוצ'יל גאלווס, המייצגת גוש של 3 מפלגות אופוזיציה. עם זאת, בסקרים האחרונים שנערכו שיינבאום-פרדו זכתה בכ-50 אחוז מקולות הנשאלים, אל מול 34 אחוז בלבד לגאלווס. המועמד השלישי, חורחה אלברס מיינס, זוכה לכ-11 אחוזי תמיכה בלבד – ובשבוע שעבר צמצם את קמפיין הבחירות שלו אחרי ש-9 אנשים נהרגו כשבמה קרסה בעצרת שלו.

בחירות מקסיקו קלאודיה שיינבאום-פרדו