ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום (ג') בבסיס של אגף המודיעין במרחב הצפוני וקיבל סקירה אודות תמונת המודיעין בזירה הצפונית והאיומים במרחב.

במסגרת ביקורו ראש הממשלה סייר גם במוצב בגבול הצפון, שם נפגש עם לוחמי סיירת גולני. ראש הממשלה קיבל סקירה ממח״ט גולני אל״ם עדי גנון וממפקד הסיירת סא״ל דוד כהן על פעילותה המבצעית בגזרה, שבמסגרתה נלחמים מדי יום במחבלי חיזבאללה ומביאים לסיכולם באמצעות זיהויים של הלוחמים בשטח.

נתניהו אמר ללוחמים: ״אני פה עם חיילי חטיבת גולני וסיירת גולני. יחידה מפוארת, שנלחמה גם בעזה, גם ביו"ש ועכשיו פה בגבול הצפון, איבדו חברים, אבל עם רוח לחימה יוצאת מהכלל עם הישגים נפלאים יחד עם חבריהם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: רועי אברהם, סאונד: יחזקאל קנדיל / לע״מ

"מחויבים להשיב את התושבים בבטחה"

רה"מ שב על ההחלטה שעברה בממשלה על תכנית הסיוע לתושבי הצפון: "העברנו תכנית סיוע של 3.5 מיליארד שקל מיידית לתושבי הצפון, לשיקום היישובים ולעזרה, ועוד 45 יום עוד 3 מיליארד ואחר כך עוד היד נטויה, משום שאנחנו מחויבים גם במישור האזרחי וגם במישור הצבאי להחזיר את התושבים בבטחה אל יישוביהם ובתיהם".

לדבריו: "מחויבות זו היא אחד מיעדי המלחמה, אנחנו לא מוותרים עליו. אני רוצה להגיד לכם שאני נמצא פה יחד אתכם, אני שומע אתכם, רואה את הנחישות שבכם, רואה את האש בעיניים, אני הייתי אומר לאזרחי ישראל: זה קיר הברזל של מדינת ישראל.

לסיום ציין: "יחד עם הלוחמים הנפלאים האלה וחבריהם אנחנו נשיג גם את היעד הזה. תודה רבה לכם. אני מצדיע לכם, כל עם ישראל מצדיע לכם. כל הכבוד לכם״.