אחרי שנודע כי הזמר אביב גפן והרב אליהו בלומנצויג יקבלו תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר אילן, כעת מצטרפת לרשימה גם העיתונאית ד"ר אילנה דיין.

קידום העיתונות החוקרת בישראל, היושרה והנחרצות המקצועית הבאים לידי ביטוי בהובלת התוכנית "עובדה" המשודרת בקשת 12, הם רק חלק מהסיבות בגינן בחרה ועדת התואר של אוניברסיטת בר-אילן להעניק לדיין את התואר דוקטור לשם כבוד. לצד פועלה התקשורתי, אילנה דיין היא גם בעלת דוקטורט במשפטים, כעת יוענק לה דוקטור לשם כבוד.

בפניה של נשיא אוניברסיטת בר-אילן פרופ' אריה צבן לד"ר אילנה דיין, נאמר כי ועדת התואר החליטה להעניק לה את התואר על קידום העיתונות החוקרת בישראל. דיין, המגישה את התוכנית "עובדה" מאז 1993 הביאה את העיתונות החוקרת בישראל לשיאים חדשים, עיתונות היצוקה יושרה נוקבת ונחרצות לזכות הציבור לדעת, כזו המשפיעה לטובה על החברה הישראלית.

עוד אמר פרופ' אריה צבן לד"ר דיין: "במשך העשורים זכית גם לעצב דורות על דורות של אנשי ונשות תקשורת ובעת הזאת, בזכות ההערכה המקצועית שהם רוחשים לך, גם עשייתך למען שיח שיש בו דיאלוג והבנה, לתועלת החברה כולה זוכה להדהוד ולהכפלה. במיוחד בתקופה הזאת, המורכבת כל כך, מבקשת אוניברסיטת בר-אילן להעלות על נס את אומץ לבך, את ההעזה לדרוש מאיתנו להביט לאמת בעיניים ולהיות ביקורתיים, מעורבים ובהתאם – טובים יותר".

אוניברסיטת בר־אילן מעניקה תוארי דוקטור לשם כבוד לנשים, לגברים ולארגונים שלפועלם השפעה מיטיבה עמוקה על ישראל. לצידה של דיין, יקבלו השנה את התואר אישים וארגונים משפיעים כמו:  חיים ילין על תרומתו לשיקום העוטף, הזמר והיוצר אביב גפן, הביוכימאי פרופ' חיים סידר, הרב אליהו בלומנצויג ממייסדי ישיבת ההסדר ירוחם, הפילנתרופית רוזה פלדמן ועמותת "אחים לחיים" המסייעת לפצועי צה"ל.

טקס הענקת תואר דוקטור לשם כבוד ייערך ביום שני, 3 ביוני 2024 במסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה.