חדשות

השופט בדימוס מאשים: הרפורמה הביאה אותנו להאג

לאחר שביקורת רבה הופנתה נגד מערכת המשפט בישראל, שבמשך שנים טענה כי היא השכפ"צ בפני תביעות בהאג, כעת השופט בדימוס מלצר טוען: האחראיים לתביעה בהאג הם אלו שדיברו נגד מערכת המשפט

(צילום: הדס פרוש/פלאש 90)

במהלך ראיון של העיתונאי חן מענית עם השופט בדימוס חנן מלצר, שאל מענית "כיצד יכול להיות שהגענו לצווים נגד ישראל בהאג, למרות שיש לנו מערכת משפט עצמאית שלימדו אותנו שהיא כיפת ברזל שמגנה עלינו מפני הליכים בינלאומיים בגלל עיקרון המשלימות?", כך הביא העיתונאי אבישי גרינצייג.

‏בתגובה השיב מלצר: "תאר לך מה היה קורה אם בג"ץ לא היה פוסל את ביטול עילת הסבירות. מי שאחראים לכך שמתנהלים ההליכים נגד ישראל בהאג הם אלו שדיברו נגד מערכת המשפט ואמרו שהיא לא טובה. הם שכנעו את התובע בבית הדין הפלילי בהאג שדימוי מערכת המשפט בישראל נמוך"

ח"כ רוטמן טען בתגובה: השינוי בהאג לא קרה בגלל עילת הסבירות, כי לא היה לזה שום רלוונטיות לעיקרון המשלימות. השופט מלצר מציע תיאוריה שלא ניתנת להפרכה. השינוי נובע ממטריית ההגנה שארצות הברית מעניקה לנו בגלל שיקולים פוליטיים של ביידן, וזה מחלחל להאג.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

98
יוסי
26.05.24

השופט אידיוט

הצטרפו אלינו