חדשות

עושה פוליטיקה: לפיד תוקף את הממשלה אחרי האג

יושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד יצא כנגד החלטת בית הדןי הבין לאומי בהאג נגד ישראל, והחליט לתקוף על הדרך גם את הממשלה

עושה פוליטיקה: לפיד תוקף את הממשלה אחרי האג
צילום: לפיד (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

יושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב להחלטת בית הדין הבין לאומי בהאג נגד ישראל, והחליט לתקוף את גם את הממשלה על הדרך.

על פי יושב ראש יש עתיד: "העובדה שבית המשפט בהאג לא קשר בפסיקה שלו בין הפסקת הלחימה ברפיח להחזרת החטופים וזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני טרור – היא מפולת מוסרית ואסון ערכי. ישראל היא זו שהותקפה באופן ברוטלי מעזה ונאלצה להגן על עצמה מול ארגון טרור מזוויע שרצח ילדים, אנס נשים ויורה עדיין רקטות על אזרחים תמימים".

לפיד המשיך והסביר כי מי שאשם בצווים של בית הדין, היא הממשלה: "אין מדינה בעולם שלא היתה מגיבה בכוח על מתקפה כזו. את פסק הדין הזה ניתן וצריך היה למנוע. ממשלה שפויה ומקצועית היתה מונעת התבטאויות שרים מטורפות, עוצרת עבריינים ששורפים משאיות סיוע, ומקיימת עבודה מדינית שקטה ויעילה".

מעבר לכך לפיד מודיע כי אם הדבר היה מתרחש בממשלתו: "יכולנו להיות כבר עם הסכם נורמליזציה עם הסעודים, עם קואליציה איזורית שנכנסת לעזה, ועם תמיכה בינלאומית רחבה במאבקנו הצודק נגד ארגון טרור רצחני, עם הממשלה הזו לא ננצח".

תגובות

47
36
חיה
24.05.24

שיסתום את הפה

1
קוהלת
24.05.24

ממשלה מטורפת מתאימה לבוחרים מטומטמים לא לחינם הלך המשיחי הפסיכוטי אצל הבבונים

35
אתי לוי
24.05.24

לך לעזזאל, אידיוט..בבחירות הבאות אתה נעלם.

1
אפי
24.05.24

הוא יפסיד בבחירות,כי רוב העם - בבונים מפגרים ובראש - נבל זקן שמערבב את כל הפסיכים.

2
ששון אזרח ותיק
24.05.24

זקן טמבל מה יש לך נגד זקנים בלי קשר ללפיד עם החוכמה שלנו ברורס.. לך יקח הרבה זמן שיהיה לך שכל

34
מוזרים
24.05.24

מי קונה את מה שלפיד אומר בכלל אתם יורדים לרמה של יהיר ומפרסמים את דבריו לוחות על האמת לא קראתי את הנאמר בגלל העובדה שאצלו הכל תלוי באותו רגע ואין לזה שום אמת