הרב שמעון אור, ראש תנועת "ישראל ייעודית", הודיע היום (שלישי) על התמודדותו לראשות מפלגת הבית היהודי.

הרב אור הסביר כי "סיבת ההתמודדות נעוצה ברצון ובצורך להוביל חזון תרבותי ומדיני למדינת ישראל, דווקא מתוך היכולת הייחודית שיש לציונות הדתית בחיבור שבין דת ומדינה. יכולת הנמצאת כיום בסכנת הכחדה".

הרב אור הסביר עוד כי "ייחודיותה של הציונות הדתית ביחסה לתורה הייתה עד היום באמונתה כי התורה הינה זיכרון של תרבות, שכל הלכותיה ודיניה מסרטטים את מאפייני התרבות הזו.

"תפיסה זו את התורה, היא קריטית בשדה האזרחי, מפני שהיא היחידה הנותנת מצד אחד לגיטימציה להידבק בדרישות המקוריות של התורה בלא להתפשר ומצד שני, מאפשרת הובלה של חזון ולא רק שימור הקיים.

"תפיסה זו של התורה היא קריטית גם בשדה המדיני, כיוון שרק היא מאפשרת לראות את המשותף עם עמי האסלאם, להבין את תפיסת עולמם ותרבותם, את הסיבות למצוקתם והתנהלותם הקיצונית ומתוך כך, ליצור את הגשר שבין העולם הערבי למדינת ישראל ומשם, לעולם המערבי. למטרה זו, מפלגה ימנית לא יכולה להגיע. המישור הלאומני הפוליטי הוא צר ואינטרסנטי מדי. לא רק שאינו יכול להגיע למכנה המשותף שתרבויות יכולות להגיע, אלא הוא אף מקצין את הקונפליקט שבין התרבויות.

"אפשרות זו כאמור, נמצאת בסכנה קיומית, מתוך הפיכתה של המפלגה למפלגה ימינית מסורתית, בראשותו של נפתלי בנט".