מבזקים
סרוגים

"כדי שנתמוך בו, נתניהו צריך לחזור בתשובה"

חבר הכנסת, יעקב ליצמן, מבהיר הבוקר כי לקראת הבחירות הבאות המפלגות החרדיות יתאמו עמדות ויילכו כגוש אחד. "ספגנו מכות מנתניהו, וכדי לזכות בתמיכתנו ייאלץ לחזור בתשובה".

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ו' כסלו התשע"ה
"כדי שנתמוך בו, נתניהו צריך לחזור בתשובה"
"כדי שנתמוך בו, נתניהו צריך לחזור בתשובה" צילום: הכל פתוח. ליצמן (פלאש 90)

חבר הכנסת, יעקב ליצמן (יהדות התורה), מבהיר הבוקר כי לקראת הבחירות הבאות המפלגות החרדיות יתאמו עמדות ויילכו כגוש אחד. המשמעות היא ששתי המפלגות ימליצו על אותו מועמד להרכבת הממשלה, וזאת על פי סיכום ביניהן.

בריאיון לרשת ב', שב ליצמן והדגיש כי אין לחרדים העדפה לשום מועמד וכי גם יו"ר מפלגת העבודה וראש האופוזיציה, יצחק הרצוג,  בא בחשבון מבחינתם להרכיב את הממשלה הבאה.

ליצמן הבהיר כי "הברית ההיסטורית" עם הליכוד אינה קיימת עוד. לדבריו: "ספגנו מכות מנתניהו, וכדי לזכות בתמיכתנו ייאלץ לחזור בתשובה" אמר ליצמן.

בתוך כך, יושב ראש סיעת 'יש עתיד', חבר הכנסת עופר שלח, התייחס הבוקר (שישי) למאמציו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להקמת ממשלה חלופית עם המפלגות החרדיות על חשבון מפלגות 'יש עתיד' ו'התנועה'.

שלח כי התנהלותו של נתניהו תוקעת את הקואליציה. לדבריו: "מדינת ישראל מתנהלת ללא תקציב, כל הרפורמות תקועות כי ממתינים לזה שנתניהו יסיים את מגעיו להקמת קואליציה חלופית".

עוד הוסיף שלח כי "כל הישארותה של הממשלה מחכה לתשובתו של חבר הכנסת ליצמן אם הפלג הליטאי יהיה מוכן לתמוך בנתניהו אחרי הבחירות הבאות".

יהדות התורה יעקב ליצמן יצחק הרצוג עפר שלח