רבה של קריית ארבע, הרב דב ליאור, פרסם בסוף השבוע מכתב לתושבי קריית ארבע – חברון בו הוא הודיע על סיום תפקידו לאחר כ- 37 שנים. כזכור, לפני כחודש פורסם ב'סרוגים' כי עם סיום תפקידו צפוי הרב ליאור לעזוב את קריית ארבע ולעבור לשכונת 'בית אורות' שבירושלים.

במכתבו סיפר הרב דב ליאור על שנותיו הראשונות כתלמידו של הרב משה צבי נרי'ה, ומאוחר יותר אצל הרב צבי יהודה הכהן קוק. הרב ליאור סיפר גם על תפקידו כרב של כפר הרואה עד הגיעו לשמש כרב ישיבת 'ניר' ומשם לכהן כרב היישוב כולו.

”מאז שנת תשל“ו מילאתי בפועל את תפקיד הרב ובשנת תשמ“ז הוכתרתי רשמית כרבה של קריית-ארבע-חברון", כתב הרב ליאור.

לדבריו: "בשנים אלו נוצרו ביני לבין התושבים יחסי קרבה ושותפות עמוקים, יחד התנסינו בתלאות ובמצוקות הרבות שבאו עלינו מידי המרצחים הערבים, שמחנו יחדיו בגידולה של הקריה ובהרחבת היישוב היהודי בחברון, השתתפי עמכם בשמחות הפרטיות של לידות, חתונות ובשמחות הציבוריות".

 

הרב ליאור הסביר את הסיבה בגינה החליט כי עם סיום תפקידו יעזוב גם את היישוב עצמו: ”עם שחרורי מעול הרבנות החלטתי לעלות לירושלים ולהתיישב בשכונה החדשה ’בית אורות‘, וזאת כדי לאפשר לרב החדש שייבחר לפעול בחופשיות בלי שום חשש של התערבות כלשהי מצידי“.

הרב ליאור ביקש להרגיע את תושבי קרית ארבע והבהיר כי ”אינני נוטש חס ושלום את המערכה על ארץ ישראל. אני מקווה שישיבתי ב'בית אורות' תחזק את עמידתנו בשערי ירושלים. אני מתפלל שאזכה בשנים הבאות עלינו לטובה לעסוק בתורה, ללמוד וללמד, לשמור ולעשות ולקיים“.

במכתבו שיתף הרב ליאור גם בתהליך בו ייבחר מחליפו: "הקמתי גוף של רבני המקום שיחד איתי ימליץ על מועמד שיכהן כרב בעירנו, רב שיהיה גדול בתורה, בקיא בהלכה, אוהב ישראל וארץ ישראל, ושיתאים ברוחו לרוחה החלוצית הסוחפת של חברון“.

1
מכתבו של הרב דב ליאור

כזכור, בצעד מפתיע, הודיע הרב דב ליאור למועצה הדתית כי בכוונתו לעזוב את תפקידו כרבה של קרית-ארבע, לאחר 37 שנות כהונה.

עוזרו אישר את הפרטים. בשיחה לאתר 'כיכר השבת' הוא הסביר כי "הרב הגיע לגיל ה-80 ומשכך החליט הוא לעזוב את תפקידו ולעבור לירושלים".

ידיעה על כוונתו לעזוב את קרית ארבע פורסמה לפני שנתיים 'בחדשות סרוגים'.

לדברי עוזרו של הרב ליאור, "הרב לא מתכוון לכהן באף תפקיד ציבורי בירושלים וגם לא בתפקיד פרטי, אלא להמשיך ולעסוק בשאלות הלכתיות מצד אנשים ולהשיב להם תשובות".