כשבועיים לאחר אירוע הדריסה בסמוך לצומת גוש עציון, הודיעו היום גורמים בצה"ל למשפחות שלושת החיילים שנפצעו כי החקירה הסתיימה וכי על פי הממצאים האירוע הינו פיגוע מתוכנן ולא תאונה כפי שהעריכו בהתחלה.
כזכור,במהלך החקירה שנערכה מספר ימים לאחר האירוע עלתה ההערכה כי ייתכן ומדובר בדריסה לא מכוונת, דבר שעורר ביקורת חריפה מצידן של משפחות הפצועים. נתון נוסף אשר חיזק את הערכת החוקרים כי מדובר בתאונה היא התייצבותו של הנהג הדורס, שכאמור הסגיר את עצמו, בפני הרשויות כאשר הוא טוען כי לא תכנן לפגוע בחיילים. בעקבות הסגרתו, גורמים ביטחוניים העריכו כי הוא דובר אמת ופרסמו הודעה ראשונית לפיה לא מדובר בפיגוע מכוון.
אלא, שבניגוד לההערכות הראשוניות ולטענתו של הנהג כי לא התכוון לפגוע בחיילים, בחקירה שנערכה מספר ימים לאחר מכן, הועלו ממצאים שונים ומפתיעים לחלוטין. על פי גורמי צבא, שהיו מעורבים בחקירה, ישנן כעת מספר עדויות שמהן ניתן לקבוע באופן ודאי שהנהג הדורס פגע בחיילים במכוון ולא במקרה.
לאחר גילוי הממצאים נמסרה הודעה למשפחות הפצועים כי אכן מדובר בנסיון רצח ולא בתאונת "פגע וברח".
כזכור, לפני כשבועיים, מספר שעות לאחר הפיגוע הקטלני בירושלים בשעות הצהריים, בסמוך לשעה 22:00 הגיע רכב מסחרי גדול עם לוחיות רישוי פלסטיניות ודרס שני חיילים שעמדו סמוך לפילבוקס בעיקול אל ערוב (הבית האדום) בגזרת גוש עציון. הרכב נמלט לכיוון דרום.
בפיגוע נפצעו שלושה חיילים, אחד במצב קשה ושניים במצב קל עד בינוני. לאחר הפיגוע נמסר מצה"ל כי הוא "ימשיך לפעול ללא לאות לסיכול טרור ולשמירה על הביטחון ביהודה ושומרון".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים