אחרי ההחלטה להצמיד לסגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת משה פייגלין (הליכוד) אבטחה צמודה בעקבות חשש כי ארגוני טרור ינסו לפגוע בו, הערב קיבלה מערכת הביטחון החלטה דומה גם לגבי שר הבינוי אורי אריאל (הבית היהודי) והחליטה להצמיד גם לו אבטחה צמודה במשך 24 שעות.
כמו במקרה של פייגלין, גם כאן ההחלטה התקבלה בשל איומים מצד ארגוני טרור לפגוע בשר בעקבות פעילותו למען עליית יהודים להר הבית ובשל תמיכתו ופעילותו למען ההתיישבות היהודית במזרח ירושלים.
בנוסף, קיימת אפשרות כי ההחלטה לעבות את מערך האבטחה של השר אריאל נובעת מרצונו לעבור ולהתגורר בעיר דוד מספר ימים בשבוע.
בלשכת שר הבינוי אורי אריאל מאשרים את הפרסום על הצמדת אבטחה לשר: "נראה זה המחיר במזרח התיכון על עמידה בעקרונות הציונות. התמיכה ההולכת וגוברת בדרכה של ההתיישבות ובמפלגתם של המתנחלים מוכיחה שהעקרונות עליהם אנו מתעקשים מנצחים במבחן התוצאה".
כאמור, בסוף החודש שעבר דווח ב'סרוגים' כי השר אורי אריאל בוחן ברצינות לעבור לגור בעיר דוד.
בשיחה ל'סרוגים', אישרו גורמים בלשכתו של השר את הדיווח והוסיפו כי השר ביקר עם רעייתו ובחן כמה דירות אפשריות במטרה לשכור בית ולהתגורר בו כמה לילות בשבוע.
עוד נאמר בשיחה כי השר אריאל פנה ליחידה לאבטחת אישים בשב"כ ועדכן אותה בכוונתו, כדי לאפשר למערך האבטחה להיערך למעבר הזה.
בתוך כך, ביום שלאחר ההתנקשות בפעיל המקדש והר הבית יהודה גליק, החליט יו"ר הכנסת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין (הליכוד) שלא לקחת סיכונים והצמיד אבטחה לסגנו, חבר הכנסת משה פייגלין, הפועל גם הוא לעליית יהודים להר הבית.
אדלשטיין הנחה את קצין הכנסת, תת-ניצב יוסף גריף, להעמיד אבטחה צמודה לח״כ משה פייגלין החל מהיום. עד כה הוצמדה אבטחה לפייגלין באופן לא סדיר, לאחר איומים מצד ערבים כנגדו. בנוסף, ביקש אדלשטיין מגריף לתת מענה לכל ח״כ, מימין ומשמאל, שמרגיש מאויים ושהגורמים המקצועיים מעריכים שיש חשש לפגיעה בהם, והורה לקצין להיות בקשר הדוק ורציף עם כל גורמי הביטחון והמודיעין באשר לאיומים על חיי הח״כים.
יש לציין כי בחודשים האחרונים מתקיימת הסתה ערבית נגד משה פייגלין בעיקר ברשתות החברתיות. מלשכתו של ח"כ משה פייגלין נמסר בתגובה: "הגענו למצב שבו לא ניתן לספק בטחון בלי האמצעי הזה, פייגלין לא אוהב את זה, אבל הוא ייאלץ לקבל את ההנחייה החדשה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים